Με την …ευλογία των βουλευτών

 Με την …ευλογία των βουλευτών

 

Ο Μπάμπης Δράκος, πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τις επερχόμενες εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες του κόμματος και την ανάδειξη των νέων τοπικών οργάνων.

Ως γνωστόν οι διαδικασίες αυτές αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προσδιορίζονται να γίνουν προς το φθινόπωρο, άνευ, βεβαίως, συγκλονιστικού απροόπτου.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Δράκος είπε πως θα είναι και πάλι υποψήφιος για την ίδια θέση που κατέχει και σήμερα και πως οι βουλευτές του κόμματος δεν μπορούν να επηρεάσουν ούτε κατ’ ελάχιστον την εκλογική διαδικασία παρά μόνον με την ψήφο τους. Διαθέτουν μία και μόνο ψήφο όπως άλλωστε και όλα τα μέλη του κόμματος που θα έχουν δικαίωμα ψήφου εφόσον είναι ταμειακώς τακτοποιημένα. Έχουν δηλαδή πληρώσει την ετήσια συνδρομή τους που ανέρχεται στο ποσό των 12€.

Ωστόσο, κατά τη γνώμη μας, αυτή είναι η άποψη του κ. Δράκου ή για την ακρίβεια αυτό που θα επιθυμούσε να ισχύει ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε.

Είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα εσωτερικά θέματα των κομμάτων ότι οι εκάστοτε βουλευτές επιθυμούν διακαώς να ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τα τοπικά και νομαρχιακά τους όργανα διότι από εκεί αντλούν ένα μεγάλο ποσοστό των ψήφων τους. Ζήσαμε στο παρελθόν οξύτατες κόντρες ανάμεσα σε βουλευτές που αναλώνονταν σε έναν αδυσώπητο αγώνα δρόμου για την ανάδειξη στο τιμόνι των τοπικών οργάνων ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Έτσι λοιπόν κινητοποιούνται τα γραφεία και οι επιτελείς των βουλευτών για να στηρίξουν το τάδε ή τον δείνα υποψήφιο ώστε όταν έρθει ο καιρός να μπορούν να εισπράξουν και εκείνοι την ανάλογη υποστήριξη στο δύσκολο και γεμάτο «φιλικά» εμπόδια δρόμο προς το ελληνικό κοινοβούλιο.

Κακά τα ψέματα. Οι πρόεδροι και τα μέλη των ΝΟ.Δ.Ε. αλλά και των τοπικών οργάνων όλων των παλαιών μεγάλων κομμάτων, είναι πάντα της απολύτου επιλογής κάποιου ή κάποιων βουλευτών. Αν θέλεις να εκλεγείς σε μια τέτοια θέση και δεν εξασφαλίσεις εγκαίρως αυτή την στήριξη, αγωνίζεσαι άδικα και δεν έχεις καμιά απολύτως τύχη.

Θ.Θ.

Διαβάστε επίσης