• 18 Μαΐου 2024,

Με τις ευχές όλων στην Αμερική

 Με τις ευχές όλων στην Αμερική

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στη δημοτική βιβλιοθήκη με την ευκαιρία της πανελλήνιας διάκρισης της μαθήτριας Έφης Ζιώτα. Στις αρχές Μαΐου η Έφη Ζιώτα ήρθε πρώτη στο πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft Ελλάδος. Στις αρχές Αυγούστου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου παρόντας ήταν ο πρόεδρος της ενιαίας δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του δήμου Πέτρος Πετρόπουλος, η Χρύσα Αναγνωστοπούλου των Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής Expert Team εκεί όπου η μαθήτρια έμαθε να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και ο Παναγιώτης Ασλανίδης που είναι καθηγητής στο ίδιο εκπαιδευτήριο. Τελευταία στη συνέντευξη τύπου μίλησε προσωπικά η διακεκριμένη μαθήτρια.

Η Χρύσα Αναγνωστοπούλου σημείωσε πως η Έφη Ζιώτα φοιτά στο εκπαιδευτήριο τα τρία τελευταία χρόνια. Της ευχήθηκε να επιστρέψει με τον παγκόσμιο τίτλο. Ο Πέτρος Πετρόπουλος τόνισε ότι η προσπάθεια όλων στο Expert Team απέδωσε καρπούς και επεσήμανε πως όλη η Καβάλα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για την επιτυχία της Έφης. Συνεχάρη τους παραβρισκόμενους στη συνέντευξη κι ευχήθηκε στη μαθήτρια καλή επιτυχία.

Ο Παναγιώτης Ασλανίδης, καθηγητής στο εκπαιδευτήριο Expert Team Καβάλας παρατήρησε πως για 17η χρονιά η Microsoft οργανώνει το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Η Έφη Ζιώτα σε τρεις διαφορετικές φάσεις πρώτευσε στην κατηγορία της, ειδικότερα στη β’ φάση που αφορά σε όλη την Ελλάδα. Διευκρίνισε επίσης ότι θα ταξιδέψει μαζί της στην Αμερική όπου θα γίνει ότι είναι δυνατόν για μια καινούργια επιτυχία.

Η Έφη Ζιώτα δήλωσε ιδιαιτέρως χαρούμενη για την επιτυχία της σε πανελλαδικό επίπεδο προβλέποντας ότι του χρόνου οι μαθητές του Expert Team που θα λάβουν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft θα είναι ακόμη περισσότεροι. Φαίνεται ότι η επιτυχία της Έφης ξυπνά το ενδιαφέρον των μαθητών της πόλης για τους υπολογιστές. Πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν από τώρα έτοιμοι να μελετήσουν τα προγράμματα της Microsoft και να διαγωνισθούν σ’ αυτά.

 

******

Διαβάστε επίσης