• 10 Μαΐου 2024,

Κατάσχεση 100.000 ευρώ στο δήμο … λόγω προφορικού έργου

 Κατάσχεση 100.000 ευρώ στο δήμο … λόγω προφορικού έργου

Δεν ήταν πολλά τα θέματα που απασχόλησαν χθες τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση άρχισε με καθυστέρηση τριάντα λεπτών λόγω αδυναμίας να εξασφαλισθεί η απαραίτητη απαρτία. Η συνεδρίαση της επιτροπής διήρκησε πολύ λιγότερο. Ένα από τα θέματα είχε ενδιαφέρον κι όπως φαίνεται θα συζητηθεί. Πρόκειται για αναμόρφωση προϋπολογισμού του δήμου Καβάλας προκειμένου να ενισχυθεί κωδικός δικαστικών εσόδων.

Με την ευκαιρία ο αντιδήμαρχο Ηλίας Καλανταρίδης εξήγησε στα μέλη της επιτροπής ότι πρόκειται για μία διαδικασία που άρχισε επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καλανταρίδη, έδωσε προφορική εντολή και εκτελέστηκε δημοτικό έργο στη συνοικία της Παναγίας. Ο ανάδοχος που δεν πληρώθηκε στράφηκε νομικά κατά του δήμου και δικαιώθηκε για ποσό εκατό χιλιάδων ευρώ. Προσφάτως προχώρησε σε κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου και εισέπραξε το ποσό. Ο κ. Καλανταρίδης ρωτήθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες της υποθέσεως αλλά δεν απάντησε. Δήλωσε ωστόσο ότι στην πρώτη δίκη όπου προσέφυγε ο ανάδοχος δεν παρέστη ο δήμος Καβάλας ώστε να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις του. Έτσι, άφησε να εννοηθεί ο κ. Καλανταρίδης, ήταν φυσιολογικό ο ανάδοχος να κερδίσει την υπόθεση. Παρόλα αυτά, δεν απάντησε για την τύχη της έφεσης και σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν παρέστη στην πρώτη δίκη ο δήμος.

Ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε πλήρη άγνοια. Είπε πως θα αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες κι εξηγήσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, χθες το απόγευμα. Η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής δεν είχε έκτακτα θέματα και για μία ακόμη φορά δεν παρέστη σε αυτήν εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.

Εγκρίθηκε το πρακτικό για την κατακύρωση των δύο τελευταίων τμημάτων σύμβασης διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων. Πρόκειται για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ όπου υπήρχε εκκρεμότητα για την προμήθεια τροφίμων και απορρυπαντικών, η οποία με καθυστέρηση έκλεισε.

Διαβάστε επίσης