Πλήθος εκδηλώσεων εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Συνολικός προϋπολογισμός 20.000 ευρώ

 Πλήθος εκδηλώσεων εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – Συνολικός προϋπολογισμός 20.000 ευρώ

Οι δαπάνες 15 εκδηλώσεων που θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες στην πόλη της Καβάλας, εγκρίθηκαν χθες βράδυ από το δημοτικό συμβούλιο. Οι 11 από αυτές αφορούν τα Ελευθέρια, τα οποία αρχίζουν εντός των ημερών. Αναλυτικά:

*Ο Δήμος Καβάλας διοργανώνει και φέτος μαζί με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ τις ετήσιες εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της 105ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής και ενσωμάτωσής της στον Εθνικό κορμό όπως επίσης και για τον εορτασμό του πολιούχου της Καβάλας Απόστολου Παύλου. Στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018 καταρτίστηκε ένα ποικίλο  και ενδιαφέρον πρόγραμμα με πολλές εκδηλώσεις και δράσεις επετειακού χαρακτήρα. Τα φετινά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018 συμπίπτουν με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου Καβάλας που θα εορταστούν σε ειδικό κύκλο εκδηλώσεων το ερχόμενο Φθινόπωρο. Επίσης, στο φετινό εορτασμό έχει ενταχθεί και το 11η Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων που για πρώτη φορά φιλοξενεί η πόλη της Καβάλας. Για μια ακόμα χρονιά φέτος η Καβάλας έχει επιλεχθεί από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικό ως μια από τις πόλεις λιμάνια που θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ετήσιας ναυτικής άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018» οπότε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 θα καταπλεύσει στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού η οποία θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή 9 Ιουνίου και σε αυτό το διάστημα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό. Επίσης, την Καβάλα θα επισκεφθεί και ο Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στα φετινά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2018 ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.650,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018» παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 την εκδήλωση: «Παράθυρο στον κόσμο της Ποίησης και της Μουσικής». Πρόκειται για μια λογοτεχνική μουσική παράσταση με ποίηση των Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη σε σκηνοθεσία/επιμέλεια κειμένων Μαρίας Καραβία με την Αλεξάνδρα Γκράβας, σοπράνο. Συμμετέχουν

Γιάννης Κακάρας, κιθάρα. Αννέτα Κρέζα, βιόλα. Μαρία Καραβία, Θανάσης Μουδιώτης, χορός. Απαγγελία Παναγιώτα Παυλίδου. Το συνολικό κόστος διοργάνωσης της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 470,86 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018» συνδιοργανώνει στις 15 Ιουνίου 2018 με το χορωδιακό σύλλογο «Προ-νόμιον» την ετήσια μουσική εκδήλωση του συλλόγου με θέμα την Ευρωπαϊκή και Ελληνική χορωδιακή μουσική. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο διαπρεπή Έλληνα μουσικοσυνθέτη συνθέτη Γιώργο Κουρουπό που θα παραστεί στην εκδήλωση. Ο κ. Κουρουπός διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρα των Χρωμάτων του Μάνου Χατζηδάκη και της ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Έχει βραβευθεί για τη μουσική προσφορά του από την Ακαδημία Αθηνών και έχει γράψει πολλά και σημαντικά μουσικά έργα.  Διευθυντής χορωδίας είναι ο Κώστας Κατιώνης. Ο κ. Κουρουπός θα συνοδεύεται από την ποιήτρια Ιουλίτα Ιλιοπούλου και δυο συνεργάτες του από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των1.024,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018» διοργανώνει στις 17 Ιουνίου εκδήλωση για την παρουσίαση του μουσικού βιβλίου συνταγών του Καβαλιώτη αρχισέφ Νικόλαου Φωτιάδη με τίτλο: «Μουσικός Περίδρομος» από τις εκδόσεις «Τόπος». Το βιβλίο-μουσικό λεύκωμα είναι ένα ταξίδι στις γεύσεις του ρεμπέτικου και της παράδοσης, ένα ταξίδι όπου η μαγειρική συναντά τη μουσική τέχνη και τη λαογραφία μέσα από μία τριπλά απολαυστική διαδρομή. Το συνολικό κόστος διοργάνωσης της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των  1.395,86 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018» διοργανώνει τη Δευτέρα 18 Ιουνίου εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου πρώτης ανάγνωσης με έμπνευση από το σκάκι του συγγραφέα και δασκάλου Κώστα Βλαστάρη με τίτλο: «Ο τρελός» από τις εκδόσεις Πατάκη στη σειρά «Δελφινάκια».  Στην παρουσίαση θα προλογίσουν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Επίσης, στο περιθώριο της βιβλιοπαρουσίασης θα υπάρχει δια δραστικό δημιουργικό εργαστήριο για τα παιδιά με παιχνίδια και κατασκευές.  Το συνολικό κόστος διοργάνωσης της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 845,8 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018» διοργανώνει μαζί με τη Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή  την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο πάρκο Φαλήρου εκδήλωση για παιδιά και οικογένειες από τους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Καβάλας. Γονείς και παιδιά, εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας συγκεντρώνονται στους χώρους του Πάρκου Φαλήρου και του παλιού κολυμβητηρίου με άφθονο χορό και τραγούδι και προσκεκλημένους όλους τους Καβαλιώτες και τους επισκέπτες. Στην εκδήλωση τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ζογκλέρ, μάγους, ξυλοπόδαρους και κεφάτα δημιουργικά εργαστήρια με πολλές εκπλήξεις.  Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.407,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018» διοργανώνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλί συναυλία του νέου και δημοφιλούς ερμηνευτή Θόδωρου Βουτσικάκη σε αγαπημένα τραγούδια της αξιόλογης στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου. Επί σκηνής συνοδεύει 6μελής ορχήστρα. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 2.541,86€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018  συνδιοργανώνει το Σάββατο 23 Ιουνίου για έκτη συνεχόμενη χρονιά μαζί με το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις» το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων «Κάθε τόπος και χορός». Συμμετέχουν χορευτικά σύνολα πολιτιστικών συλλόγων από: Καστοριά, Καλαμπάκα, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Ξάνθη, Κομοτηνή και Καβάλα. Προσκεκλημένος σύλλογος από Καβάλα για πρώτη φορά η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού «Ιχνηλάτες». Περισσότεροι από εξήντα χορευτές και μουσικοί από διαφορετικούς πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική ατμόσφαιρα στην παραλία της Καβάλας. Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.813,5 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018  συνδιοργανώνει στις 26 Ιουνίου μια μουσική βραδιά με τίτλο: «Ας τραγουδήσουνε τα χείλη μας… να ευφρανθεί η ψυχή μας…». Είναι μια μουσική βραδιά από το Σύλλογο «Ρωμανός ο Μελωδός» με τη Σοφία Νεοχωρίτου και μουσικό σχήμα 6 μουσικών και 100μελή χορωδία από μέλη χορωδιών της Καβάλας και των γειτονικών νομών. Μια μοναδική μουσική βραδιά με σπιτικό λικέρ, χειροποίητο γλυκό του κουταλιού, κεριά και άσπρα τραπεζομάντηλα στο μαγευτικό χώρο του Φάρου της Παναγίας.  Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.144,5 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018 συνδιοργανώνει με το Σκακιστικό Όμιλος Καβάλας το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 το Σκακιστικό Τουρνουά Rapid «Ελευθέρια 2018». Το τουρνουά αυτό έχει πίσω του μια πλούσια παράδοση 33 ετών αφού για πρώτη φορά ξεκίνησε να διοργανώνεται το 1985. Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.457,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018 συνδιοργανώνει με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δημοτικής Ενότητα Φιλίππων το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στις 01 και 02 Ιουλίου 2018 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων με την επωνυμία «Στα Βήματα του Απόστολου Παύλου» πρόκειται για την ετήσια χορωδιακή και χορευτική συνάντηση των πολιτιστικών συλλόγων που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου. Στη φετινή χορευτική συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 σύλλογοι οι οποίοι θα χορέψουν συνοδεία ζωντανής μουσικής σε σχηματισμούς των τριών, χορούς του Πόντου, της Κρήτης, της Θράκης , της Μακεδονίας, της Μικράς Ασίας, της Ηπείρου και Θεσσαλίας αλλά και νησιών του Αιγαίου. Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 2.653,36 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει για να περιορίσει το πρόβλημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς υπέβαλε πρόταση στην Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ) για να έρθει εκ νέου στο Δήμο μας και να παρέχει τις κτηνιατρικές τις υπηρεσίες (μαζικές στειρώσεις περίπου 80 αδέσποτων ζώων συντροφιάς). Η πρόταση έγινα αποδεκτή και η ημερομηνία που ορίστηκε είναι το διήμερο 23 και 24 Ιουνίου, οι δε υποχρεώσεις μας είναι η παροχή δώδεκα διανυκτερεύσεων στους έξι κτηνιάτρους που θα έρθουν στην Καβάλα και δυο δείπνων.  Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην παραπάνω δράσης ανέρχεται στο ποσό των  1.516,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*O Δήμος Καβάλας και ο χορευτικός σύλλογος HipHopCenter μαζί με τη σχολή χορού DanceAcademy Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδήλωση χορού με παιδιά ηλικίας από 8 έως 18 ετών από την πόλη της Καβάλας και της Δράμας. Συνολικά θα συμμετάσχουν 200 άτομα πλέον των επισκεπτών και των συνοδών τους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Ιουνίου 2018 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου».  Το συνολικό κόστος συμμετοχής στην παραπάνω δράσης ανέρχεται στο ποσό των  456,86 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο MiddlesexLondon, τη Διεθνή Ένωση Τουριστικής Πολιτικής συνδιοργανώνουν από κοινού το διεθνές συνέδριο «International Conference on Tourism (ICOT2018)» που θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 30 Ιουνίου 2018 στην Καβάλα με τίτλο «EmergingTourismDestinations: WorkingTowardsBalancedTourism Development». Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 2.060,86 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας και ο  Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας Καβάλας υπό την εποπτεία της Α’ Ένωσης Συλλόγων Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης ΟμοσπονδίαςΑντισφαίρισηςδιοργανώνουν στις 16 και 17 Ιουνίου την 1η Αγωνιστική του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ξυλορακέτας. Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση που θα διεξαχθεί πρώτη φορά στην Καβάλα θα συγκεντρώσει εκατοντάδες φίλους και όχι μόνο του αθλήματος. Αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 100 αθλητές και αθλήτριες από διαφορετικούς συλλόγους της Ελλάδας. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 471,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης