• 19 Απριλίου 2024,

Με τις καραντίνες αγαπήσαμε τα σπίτια μας !

 Με τις καραντίνες  αγαπήσαμε τα σπίτια μας !

To μόνο καλό που είχαν αυτές οι δύο καραντίνες ήταν ότι βρήκαμε τις ευκαιρίες και τις αφορμές να αγαπήσουμε τα σπίτια μας και την οικογενειακή θαλπωρή.

Μείναμε μέσα και βρήκαμε τον χρόνο να κάνουμε και άλλες σκέψεις όσο αφορά την καθημερινότητα μας που άλλαξε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αφού λόγω της κατάστασης εγκαταλείψαμε έστω και προσωρινά το έξω βρήκαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε και να βελτιώσουμε το μέσα.

Οικογένειες βρήκανε την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να καλύψουν αποστάσεις που είχανε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τους ρυθμούς της ζωής με τις πολλές καθημερινές υποχρεώσεις που δεν αφήνανε καθόλου χρόνο για τις προσωπικές μας σχέσεις.

Σε κάποιες βέβαια άλλες περιπτώσεις αυτές οι καραντίνες επιβεβαιώσανε και εδραιώσανε τις διαφωνίες και τις ασυμφωνίες χαρακτήρων μεταξύ των ζευγαριών  επισπεύδοντας κάποιες οριστικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση υπήρχανε και καλά από τις δύο αυτές περιόδους της ζωής μας που είναι αλήθεια ότι ήταν πρωτόγνωρες.

Τέλος για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι σε αυτή την ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο.

 

Όσο αφορά την επόμενη μέρα του lock down σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε σίγουρα τα σχολεία ανοίγουν μετά τις γιορτές το ίδιο μάλλον θα ισχύσει και για την εστίαση και θα δώσουμε μάχη να ανοίξουμε τα μικρά καταστήματα της λιανικής στις 14 του μήνα.

Οι επιδημιολόγοι είναι προβληματισμένοι από το γεγονός ότι τα νούμερα δεν πέφτουν με τους ρυθμούς που επιθυμούν και για τον λόγο αυτό καθυστερεί και το διάγγελμα του Μητσοτάκη.

Περιμένει ο πρωθυπουργός μήπως τις επόμενες ημέρες έρθουν καλύτερα νούμερα και είναι σε θέση να βγει και να μας πει και κανά καλό νέο που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη να ακούσουμε.

 

Το μήνυμα που θα στέλνουμε  στο 13033 από σήμερα Δευτέρα προκειμένου να μεταβαίνουμε σε κατάστημα με εποχικά είδη θα είναι το 2 που ισχύει και για μετάβαση σε super market.

 

Είναι οριστικό και ανακοινώθηκε από τα χείλη του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό θα συνεχιστεί και μέσα στην περίοδο των εορτών.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι οι χειμερινοί προορισμοί που είχανε πληρότητα που άγγιζε το 90% προ ανακοίνωσης Πέτσα θα πέσει κατακόρυφα τις επόμενες ημέρες που θα αρχίσουν οι ακυρώσεις.

Δύσκολα τα πράγματα για τον χειμερινό τουρισμό αφού όλοι θα αναγκαστούν να παίξουν εντός έδρας !

 

Κόκκινος συναγερμός διαβάζουμε στην Θες/νίκη αφού ο έλεγχος των λυμάτων δείχνουν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού βρίσκονται στο επίπεδο αρχές Νοέμβρη.

Αυτό σημαίνει, αν επαληθευτεί αυτή η εκτίμηση, ότι τα νούμερα που έρχονται τα επόμενα 24ωρα δεν θα είναι καθόλου καλά.

Ρε πως έχουμε μπλέξει ….

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Τα λέμε και πάλι αύριο πρώτα ο θεός .

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης