«Με τις νότες της Μνήμης…»: Μουσική εκδήλωση για την 100η Επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή

 «Με τις νότες της Μνήμης…»: Μουσική εκδήλωση για την 100η Επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για την 100η Επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας εκτός των άλλων δράσεων προγραμμάτισε και μία μουσική εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχει η χορωδία του Συλλόγου και οι καθηγητές παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού σχολείου Καβάλας.

Η εκδήλωση με τίτλο «Με τις νότες της Μνήμης…», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας στις 8.00 μμ. Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες που ο Δήμος Καβάλας υποστηρίζει αυτήν, αλλά και άλλες προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην πόλη μας για την τραγική επέτειο του ξεριζωμού περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων από τις προαιώνιες εστίες του στην Ανατολή, και την εγκατάσταση σχεδόν ογδόντα χιλιάδων από αυτούς στην Καβάλα και την περιοχή της.

Χρέος βαρύ και καθήκον απαράβατο έχουμε, φέτος περισσότερο από ποτέ, να τιμήσουμε όλα όσα μας παραδόθηκαν και να κάνουμε τους κατοίκους  της Καβάλας κοινωνούς της συνεισφοράς των προσφύγων στη πνευματική και πολιτιστική αναγέννηση της πόλης μας. Εκατό χρόνια μετά όλοι εμείς οι απόγονοι της πρώτης προσφυγικής γενιάς, με μεράκι και πείσμα, με ωριμότητα και σεβασμό, συνεχίζουμε να  κρατάμε τα ήθη και έθιμα της καταγωγής μας και με αδιάκοπη προσπάθεια να τα μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές.

Καβάλα  10/05/2022

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος

Σοφία Τσίγκου

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης