• 22 Μαΐου 2024,

Με τον Εμμανουηλίδη στην Παπανάτσιου

 Με τον Εμμανουηλίδη στην Παπανάτσιου

Από την Πέμπτη η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ήταν στην Αθήνα, λόγω της χθεσινοβραδινής βράβευσής της σε εκδήλωση της Κεντρικής Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ. Εκμεταλλεύτηκε όπως αναμένονταν την ευκαιρία και μαζί με τον βουλευτή Δημήτρη Εμμανουηλίδη, συνάντησαν την Πέμπτη το μεσημέρι, στο γραφείο της, την υπουργό οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο κ. Εμμανουηλίδης μαζί με τη Δήμαρχο συζήτησαν κυρίως το θέμα της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου. Ένα θέμα που κατά γενική παραδοχή είναι αρμοδιότητας του υπουργείο κι όχι της ΕΤΑΔ.

Συζήτησαν επίσης και την παραχώρηση από την ΕΤΑΔ στο Δήμο καβάλας, του παλιού δικαστηρίου, όπου η κα Παπανάτσιου υποσχέθηκε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση για το παλιό νοσοκομείο, δεν είχε συγκεκριμένα και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Με λίγα λόγια ότι είναι να γίνει, το οποίο σε γενικές γραμμές έχει συμφωνηθεί από την εποχή Τρύφωνα Αλεξιάδη, δεν θα προχωρήσει άμεσα. Η κα Παπανάτσιου στηρίζει τη λύση της προγραμματικής πρότασης μεταξύ του δημοσίου και του Δήμου Καβάλας. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο να παραχωρηθεί το νοσοκομείο στο Δήμο Καβάλας, πρέπει όμως να διερευνηθεί σχεδόν από μηδενική βάση, το περιεχόμενο της σύμβασης, κάτι που ήταν πιο ώριμο, δηλαδή και το περιεχόμενό της είχε συμφωνηθεί επί Τρύφωνα Αλεξιάδη. Όταν συμφωνήσουν στο περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης τότε θα την υπογράψουν και θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το πόσο γρήγορα θα γίνει κάτι τέτοιο, αν και η κα Παπανάτσιου υποσχέθηκε στη Δήμαρχο, διευκόλυνση, προκειμένου όλα πρέπει να γίνουν να γίνουν γρήγορα, σε επίπεδο νομικών, σε επίπεδο νομικών τόσο εκπροσώπων του υπουργείου όσο και του Δήμου Καβάλας.

Παπανάτσιου και Τσανάκα συμφώνησαν και σε κάτι άλλο, το οποίο κι αυτό είναι γνωστό από την εποχή Τρύφωνα Αλεξιάδη. Πέρα από την προγραμματική σύμβαση για κάτι γρήγορο και ουσιαστικό, οι δύο πλευρές θα λύσουν τη διαφωνία τους στο δικαστήριο. Είναι γνωστό για ποια διαφωνία μιλάμε. Ο Δήμος Καβάλας θεωρεί δική του περιουσία το παλιό νοσοκομείο, το Δημόσιο ισχυρίζεται το ακριβώς αντίθετο. Έτσι για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παλιού νοσοκομείου θ΄ αποφανθούν τα δικαστήρια, κάτι που φαίνεται ότι θα γίνει πολύ αργότερα.

Επίσημες ανακοινώσεις για τις εκτιμήσεις της και τα συμπεράσματά της, από τη Δήμαρχο, σε σχέση από τη συνάντηση με την κα Παπανάτσιου, δεν έγιναν μέχρι και χθες το μεσημέρι. Πιθανώς με την επιστροφή της στην Καβάλα η κα Τσανάκα να ενημερώσει αναλυτικά για το πώς εισέπραξε η ίδια,  τις απαντήσεις που πήρε, από την πλευρά της υφυπουργού των οικονομικών.

 

Διαβάστε επίσης