• 16 Απριλίου 2024,

Με βροχή και τέντες τα χθεσινά rapid tests στο λιμάνι (φωτογραφίες)

 Με βροχή και τέντες τα χθεσινά rapid tests στο λιμάνι (φωτογραφίες)

Η βροχή έπαιξε το ρόλο της κι έτσι χθες στα rapid τεστ του ΕΟΔΥ στο λιμάνι προσήλθαν μόνο 128 άτομα.

Περίπου τα μισά από την ίδια διαδικασία που έγινε στο ίδιο σημείο την περασμένη Πέμπτη.

Τα τεστ άρχισαν λίγο μετά τις 10 το πρωί και τέλειωσαν στη 1 το μεσημέρι όταν στην ουρά δεν υπήρχε κανείς άλλος για να εξεταστεί. Από τα 128 τεστ τα θετικά περιστατικά ήταν 8. Κατά πληροφορίες τα 4 αφορούν την ίδια οικογένεια.

Ο Δήμος Καβάλας βοήθησε στην πραγματοποίηση των τεστ και με τέντες:

Η χθεσινή βροχή δεν επηρέασε παρά ελάχιστα τη διαδικασία των γρήγορων τεστ στον κορωνοϊό- rapid tests- τη συνεργασία του ΕΟΔΥ με το Δήμο Καβάλας. Λόγω της κακοκαιρίας και της βροχής ο Δήμος Καβάλας υποστήριξε περισσότερο τα «γρήγορα» τεστ στη νόσο, τοποθετώντας στο χώρο  (μπροστά από το ξύλινο μικρό σπιτάκι) και τέντες. Για να προστατεύονται οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ την ώρα που έκαναν τα τεστ.

Η ουρά σχηματίστηκε όπως την προηγούμενη Πέμπτη.

Απλά την ώρα του τεστ το κάθε αυτοκίνητο ήταν κάτω από την τέντα για να μπορεί να γίνεται χωρίς πρόβλημα η λήψη του δείγματος. Τη διαδικασία παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Πεφάνης αλλά και ο αντιδήμαρχος Απόστολος Μουρτσάκης. Ο Δήμος Καβάλας συμπαραστάθηκε στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ λύνοντας τους οποιοδήποτε πρόβλημα ανέκυπτε. Εκεί ήταν επίσης η δημοτική αστυνομία αλλά και το λιμενικό σώμα.

Το πρώτο αυτοκίνητο του οποίου ο οδηγός περίμενε να κάνει το τεστ, εμφανίστηκε στο σημείο στις 8:15 το πρωί! Αυτό το πρώτο τεστ έγινε δύο ώρες αργότερα, δηλαδή στις 10:15. Σε γενικές γραμμές η αναμονή ήταν μικρότερη σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη.

Εκτός από την προαναφερθείσα πρώτη εξέταση. Γενικά δεν υπήρξε μεγάλη ουρά αλλά μία συνεχή ροή αυτοκινήτων μέσα στα οποία ήταν συνήθως ο οδηγός και σε λιγότερες περιπτώσεις δεύτερο ή και τρίτο άτομο.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ θα κάνει ίδια διαδικασία «γρήγορων» τεστς στον κορωνοϊό στην περιοχή της Χρυσούπολης.

Διαβάστε επίσης