Διατηρούνται οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο λόγω πιθανού 3ου κύματος!

 Διατηρούνται οι κλινικές covid στο Νοσοκομείο λόγω πιθανού 3ου κύματος!

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας μίλησαν στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τα θέματα του κορωνοϊού ο διοικητής του νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης και ο συμπολίτης γιατρός στο νοσηλευτικό ίδρυμα Ξενοφώντας Κροκίδης.

Η είδηση προέρχεται από τις δηλώσεις του κ.Κροκίδη. Όπως είπε στην Πρωινή υπάρχει απόφαση των γιατρών και της διοίκησης του νοσοκομείου να μην καταργηθεί τίποτα, ακόμα και όταν όπως φαίνεται λήξει η κινητοποίηση των ημερών. «Δεν θα καταργήσουμε καμία από τις τέσσερις κλινικές για τον κορωνοϊό. Κι αυτό θα γίνει ενόψει του τρίτου κύματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κροκίδης.

Συμπλήρωσε λέγοντας: «Θα διατηρήσουμε την οργάνωση στις κλινικές και τα 161 διαθέσιμα κρεβάτια και για τις επόμενες εβδομάδες. Θα είμαστε σε ετοιμότητα».

Ο Ξενοφών Κροκίδης παρατήρησε ότι ειδικά στη διάρκεια του πρόσφατου Σαββατοκύριακου η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και τα περιστατικά μειώθηκαν. Οριστικά πάντως συμπεράσματα –τόνισε- θα βγουν αυτές τις ημέρες.

Ημέρες εργάσιμες. Η άποψη του Ξενοφώντα Κροκίδη είναι ότι σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Καβάλας πρέπει να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και όπως λέει χαρακτηριστικά «…κάποιος πρέπει να έχει το πάνω χέρι σε κινήσεις απαραίτητες, κινήσεις συντονισμού». «Δεν ξέρω ποιος μπορεί να αναλάβει τον ρόλο αλλά πρέπει να υπάρχει ένα τέτοιο πρόσωπο» καταλήγει.

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης είπε: «Στο Νοσοκομείο Καβάλας αρχίζει να φαίνεται και η πτωτική τάση των περιστατικών. Αισιοδοξούμε περισσότερο για ακόμα πιο φανερή μείωση περιστατικών αυτήν την εβδομάδα. Το πρωί της Δευτέρας από τα 161 κρεβάτια της κλινικής covid καλυμμένα ήταν τα 123. Με λίγα λόγια προκύπτει μία πρώτη αποκλιμάκωση ως προς το πρόβλημα».

* Η αργή αλλά σταθερή διαδικασία βελτίωσης των δεδομένων του κορωνοϊού τόσο στο Ν. Καβάλας όσο και στο Νοσοκομείο συνεχίστηκε χθες. Με τα ίδια χαρακτηριστικά. Χωρίς δηλαδή ιδιαίτερη… βιασύνη.

Τα νούμερα λένε πάλι την αλήθεια κι έτσι: Χθες βγήκαν από την κλινική Covid 16 άρρωστοι. Μπήκαν κάποιοι λιγότεροι με αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι χθες το απόγευμα να είναι 116. Σε αυτούς πρέπει να υπολογίζουμε 25 με 30 προερχόμενους από τη Δράμα. Υπάρχει μείωση του αριθμού που στην ίδια κλινική στις 23 Νοέμβρη ήταν 144. Χθες το Νοσοκομείο Καβάλας έκανε 103 τεστ στον κορωνοϊό με 19 θετικά περιστατικά.

Διαβάστε επίσης