• 24 Απριλίου 2024,

Μέχρι αύριο πετρέλαιο στο δικαστικό μέγαρο!

 Μέχρι αύριο πετρέλαιο στο δικαστικό μέγαρο!

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Οι περισσότεροι από τους 70 συνολικά είναι δικαστικοί υπάλληλοι. Υπάρχουν και λίγοι που είναι απλώς δημόσιοι υπάλληλοι, εργάζονται στην υπηρεσία του Επίτροπου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασίσουν κινητοποιήσεις (στάση εργασίας) μιας και δεν ζεσταίνονται στα γραφεία που εργάζονται (περίπου 100). Λόγω περιορισμού των πιστώσεων δεν αγοράζεται πετρέλαιο θέρμανσης. Αυτό που έχει απομείνει αρκεί μέχρι αύριο! Σημειώνουμε ότι η χρήση του είναι πέραν του δέοντος λογική αφού το σύστημα θέρμανσης στο δικαστικό μέγαρο λειτουργεί μόνο δύο ώρες το πρωί. Για το πρόβλημα που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει ενημερωθεί και ο Δικηγορικός Σύλλογος. Όμως για να γεμίσουν οι δεξαμενές του κτιρίου με πετρέλαιο χρειάζονται αρκετά χρήματα. Δαπάνη που ο σύλλογος δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας κάνει τις δικές του ενέργειες για το πρόβλημα θέρμανσης και φυσικά συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.

Χθες ξανάρχισαν τα δικαστήρια αφού η εορταστική διακοπή δικών τέλειωσε. Στο Μονομελές η θερμοκρασία ήταν «ικανοποιητική». Οι δικαστές και η γραμματέας του δικαστηρίου ήταν μεν στην έδρα αλλά φορούσαν τα παλτό τους! Στο αίθριο λίγοι πολίτες περίμεναν για την υπόθεση τους. Οι περισσότεροι λόγω του ψύχους προτιμούσαν να είναι εντός του ακροατηρίου. Οι υποθέσεις ήταν περίπου 30, η συνεδρίαση εξελίχθηκε αρκετά σύντομα. Σε μία από αυτές αθωώθηκε κατηγορούμενος για περιστατικό ρευματοκλοπής. Δήλωσε ότι ξόφλησε το χρέος που του βεβαίωσε η ΔΕΗ. Το ίδιο δήλωσε ο μάρτυρας κατηγορίας, εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ. Το δικαστήριο συνεδριάζει τόσο σήμερα όσο και αύριο.

Στο μεταξύ ανάμεσα στα άλλα προβλήματα του μεγάρου υπάρχει και αυτό με την βλάβη της πόρτας της κεντρικής εισόδου- εξόδου. Η πόρτα δεν κλείνει αυτόματα (όπως πρέπει) με αποτέλεσμα και για αυτόν τον λόγο το κρύο να κάνει «πάρτι» εντός του αίθριου.

 

 

Διαβάστε επίσης