Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον Covid-19 βολευτείτε με της φυματίωσης

 Μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον Covid-19 βολευτείτε με της φυματίωσης

Έ­ρευ­να Α­με­ρι­κα­νών και Βρε­τα­νών ε­πι­στη­μό­νων δεί­χνει πως το γνω­στό BCG, το ο­ποί­ο και στην Ελ­λά­δα εί­ναι ε­νταγ­μέ­νο στο Ε­θνι­κό Πρό­γραμ­μα Εμ­βο­λια­σμών βο­η­θά τον ορ­γα­νι­σμό να α­ντε­πε­ξέλ­θει α­πέ­να­ντι στον Covid-19.

Η εί­δη­ση πως το εμ­βό­λιο της φυ­μα­τί­ω­σης, το γνω­στό ως BCG μπο­ρεί να έ­χει προ­στα­τευ­τι­κή δρά­ση α­πέ­να­ντι στον κο­ρο­νο­ϊ­ό, έ­κα­νε τον γύ­ρο του κό­σμου πριν με­ρι­κές η­μέ­ρες (δεί­τε ε­δώ) και τώ­ρα μί­α νέ­α έ­ρευ­να α­πό Α­με­ρι­κα­νούς και Βρε­τα­νούς ε­πι­στή­μο­νες βρή­κε ση­μα­ντι­κά στοι­χεί­α προς ε­πι­βε­βαί­ω­ση αυ­τής της ά­πο­ψης.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με τους ε­ρευ­νη­τές που α­νέ­λυ­σαν δε­δο­μέ­να α­πό 178 χώ­ρες του κό­σμου, οι χώ­ρες που δεν δια­θέ­τουν πο­λι­τι­κή εμ­βο­λια­σμού κα­τά της φυ­μα­τί­ω­σης πα­ρου­σί­α­σαν δέ­κα φο­ρές με­γα­λύ­τε­ρη συ­χνό­τη­τα εμ­φά­νι­σης κρου­σμά­των και θνη­σι­μό­τη­τα α­πό τον Covid-19, σε σύ­γκρι­ση με ό­σους κά­νουν το εμ­βό­λιο.

Το BCG ή εί­ναι εμ­βό­λιο κα­τά της φυ­μα­τί­ω­σης ό­πως εί­ναι γνω­στό, χο­ρη­γεί­ται κα­τά τη γέν­νη­ση σε χώ­ρες που έ­χουν ι­στο­ρι­κά υ­πο­φέ­ρει α­πό τη νό­σο, ό­πως η Ιν­δί­α. Πολ­λά πλού­σια έ­θνη, ό­πως οι Η­ΠΑ, η Ι­τα­λί­α και η Ολ­λαν­δί­α, δεν εί­χαν πο­τέ ε­θνι­κή πο­λι­τι­κή εμ­βο­λια­σμού κα­τά της φυ­μα­τί­ω­σης, σε α­ντί­θε­ση με τη χώ­ρα μας που έ­χει το εμ­βό­λιο στο Ε­θνι­κό Πρό­γραμ­μα Εμ­βο­λια­σμών.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και στην Ελλάδα ξεκινάει από την Δευτέρα 1η Ιουνίου  να χορηγείται το εμβόλιο της φυματίωσης σε όσους επιθυμουύ να το κάνουν αποκτώντας μεγαλύτερη ασπίδα προστασίας απέναντι στον Covid – 19.

Βέβαια και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και η άλλη πλευρά που εκφράζεται κυρίως από αυτούς που είναι έτσι και αλλιώς αντίθετοι στα εμβόλια και τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Το θετικό της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι το εμβόλιο της φυματίωσης είναι ένα εμβόλιο που υπάρχει χρόνια στην αγορά  και έχει δοκιμαστεί σε αντίθεση με το εμβόλιο για τον Covid-19 που όποτε και να κυκλοφορήσει θα θεωρείται καινούργιο και ο κόσμος θα είναι διστακτικός στο να το πάει να το κάνει αμέσως.

Τα εμβόλια λειτουργούν συνήθως όπως τα καινούργια μοντέλα στα αυτοκίνητα τα οποία και δεν αγοράζουμε μέχρι να δούμε τι ζημιές θα βγάλουν και περιμένουμε την επόμενη βελτιωμένη έκδοση.

 

Σοβαρά είναι πλέον τα προβλήματα που προκαλεί ο καιρός σε μία έτσι και αλλιώς προβληματική σεζόν που καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω κορονοϊου.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ μας ενημερώνει ότι η αστάθεια αυτή θα συνεχιστεί σίγουρα μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

 

Καλή σας ημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης