• 9 Μαΐου 2024,

Μεγάλη αλλαγή των προεκλογικών δεδομένων προβλέπει ο Κώστας Κουνάκος

 Μεγάλη αλλαγή των προεκλογικών δεδομένων προβλέπει ο Κώστας Κουνάκος

Η ΠΡΩΙΝΗ έχει φιλοξενήσει το τελευταίο διάστημα δηλώσεις του πρώην δημοτικού συμβούλου Κώστα Κουνάκου με τις οποίες υπαινίσσεται επιστροφή του στα κοινά. Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Κουνάκος παραχώρησε νέες δηλώσεις ενισχύοντας τα περί επιστροφής του και συμπληρώνοντάς τα με σενάρια περί ενός νέου δημοτικού συνδυασμού, ενώ προέβλεψε ότι τα δεδομένα των δημοτικών εκλογών στην Καβάλα όπως τα γνωρίζουμε τώρα σύντομα θα αλλάξουν.

Ο Κώστας Κουνάκος αρχικά μίλησε για τα κυκλοφοριακά ζητήματα της πόλης και για την αρμοδιότητα συντήρησης της γέφυρας μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Κατά την εξέλιξη όμως τη συνεντεύξεως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφάνισαν τα υπονοούμενα του κ. Κουνάκου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Γιώργου Γκόλνα και με την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή, δήλωσε πάντα ενεργός. «Πολλά λουλούδια θα ανθίσουν έως τον Μάιο», προέβλεψε μιλώντας αρκετά αόριστα.

Θα μιλήσω συγκεκριμένα, συμπλήρωσε, όταν έρθει η ώρα. Τόνισε δε ότι ο κόσμος, οι ψηφοφόροι, προς το παρόν δεν ασχολούνται με τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τον Κώστα Κουνάκο, μετέχει σε μία ομάδα πολιτών που θα εμπλακεί στις δημοτικές εκλογές του 2019 η οποία αργότερα θα αποφασίσει για τον επικεφαλής της.

Αναφορικά με το θέμα της γέφυρας που κατέρρευσε, ο κ. Κουνάκος ως εργαζόμενος της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, υποστήριξε ότι η αρμοδιότητα συντήρησης ανήκει στο δήμο Καβάλας. Για τη γέφυρα, παρατήρησε ότι ποτέ δε δόθηκε τυπικά και νόμιμα στην κυκλοφορία. Τα ΦΕΚ που επικαλείται ο δήμος Καβάλας σχετικά με τη συντήρηση φάνηκε να τα απορρίπτει. Αν και παραδέχθηκε ότι ξεχωρίσουν τους δρόμους σε εντός κι εκτός σχεδίου πόλης.

Ο κ. Κουνάκος δεν αποδέχεται την εξήγηση των εκπροσώπων του δήμου ότι ασχολούνταν με τη γέφυρα έστω κι αν δεν είχαν την υποχρέωση. Έφερε παραδείγματα πολλών δημοτικών παρεμβάσεων στο θέμα τα οποία και συνδύασε με το τελικό του συμπέρασμα, ότι δηλαδή την ευθύνη συντήρησης για τη γέφυρα που έπεσε είχε ο δήμος Καβάλας.

Αναφερόμενος στη δήμαρχο, επεσήμανε ότι η κ. Τσανάκα παρασύρθηκε από τους γραφειοκράτες που έχει δίπλα της. Η γέφυρα, τόνισε ο κ. Κουνάκος, έπεσε διότι όλοι λειτουργήσαμε ανεύθυνα. Εντύπωση προκάλεσε η παρατήρηση ότι ο γερανός που βρισκόταν επάνω στη γέφυρα της στιγμή της πτώσης κινήθηκε στο συγκεκριμένο δρόμο χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη άδεια. Περιέγραψε δηλαδή την κίνηση του γερανού ως παράνομη.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι και ο δρόμος της ΜΟΜΑ που βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον ανήκει. Σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Κουνάκου, ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τη γέφυρα που έπεσε, δηλαδή ένας χαρακτηρισμένος δημοτικός δρόμος τον οποίον πρέπει να συντηρήσει ο δήμος Καβάλας.

Διαβάστε επίσης