Μεγάλη η επιτυχία το Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων που έγινε στην ΚαβάλαΜε μεγάλη επιτυχία κατά κοινή ομολογία των Συνέδρων πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα στις 9 και 10 Ιουνίου 2018 το ΙΑ Πανελλήνιο Συνέδριο των Ναυτικών Μουσείων Ελλάδος με θέμα « ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΣ-ΚΑΒΑΛΑ Ψηφίδες της Ναυτικής Ιστορίας του τόπου μας »

Στόχος των συνεδρίων αυτών είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Ναυτικών Μουσείων για την χάραξη μιας κοινής πολιτικής στους τομείς της μελέτης, διάσωσης και προβολής της ναυτικής ιστορίας και παράδοσης. Παράλληλα, έχει γίνει θεσμός στα συνέδρια αυτά εκτός από την παρουσίαση των πεπραγμένων των φορέων που μετέχουν της τελευταίας διετίας, να αναπτύσσεται ένα ειδικό θέμα, πάντοτε σχετικό με τη ναυτική ιστορία και πολιτιστική παράδοση της περιοχής που έχει την έδρα του το μουσείο που κάθε φορά έχει αναλάβει την διοργάνωσή του.

Η επιλεγείσα θεματική ενότητα αναλύθηκε με επιστημονικές εισηγήσεις, οι οποίες αναφέρθηκαν στις ιστορικές, αρχαιολογικές, κοινωνικές και λαογραφικές πτυχές της ναυτικής παράδοσης της ευρύτερης περιοχής της Καβάλας διαχρονικά .

Στο τέλος των εργασιών οι Σύνεδροι επισκέφτηκαν το νέο Ναυτικό Μουσείο που στεγάζεται πλέον στη Ραψάνη πρώην ΝΕΦΕΛΕΣ όπου δήλωσαν την έκπληξη και τον θαυμασμό τους όπως κατέγραψαν όσοι πρόλαβαν στο βιβλίο επισκεπτών για το θαυμάσιο Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας τόσο από πλευράς εκθεμάτων όσο και από πλευράς θεματικής ενότητας και λειτουργίας .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κα. Δήμαρχο και την Οργανωτική Επιτροπή με επί κεφαλής τις κ. κ. Μαρία Φρατζεσκάκη και Θεωδόρα Νάσου για τη άψογη διεξαγωγή από κάθε άποψη του Συνεδρίου και τον κ. Μάκη Δημητριάδη που επωμίσθηκε όλη την ευθύνη της μεταφοράς και της επανεγκατάστασης των εκθεμάτων στο νέο τους χώρο .

 

 

eXTReMe Tracker