• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Μεγάλη η καθυστέρηση όταν η οικοδομική άδεια πρέπει να εγκριθεί από την Αρχαιολογική υπηρεσία! (συνέντευξη)

 Μεγάλη η καθυστέρηση όταν η οικοδομική άδεια πρέπει να εγκριθεί από την Αρχαιολογική υπηρεσία! (συνέντευξη)

Η δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ Καβάλας Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου έδωσε συνέντευξη στην Πρωινή για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Στο δεύτερο μέρος των δηλώσεων της επανέλαβε ότι το πρόβλημα καθυστερημένης έγκρισης οικοδομικών αδειών στη Θάσο (και όχι μόνο στη Θάσο) παραμένει. Πρόκειται για τις περιπτώσεις όπου η οικοδομική άδεια πρέπει να εγκριθεί και από την αρχαιολογία.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι γίνεται μέχρι τώρα στη Θάσο από τουριστικής πλευράς;

Απ: Έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Υπάρχουν περισσότερα καταλύματα, περισσότερη ανοικοδόμηση. Για να μπορέσει η Θάσος να καλύψει τις ανάγκες, την αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Το μόνιμο παράπονο που εισπράττω είναι το πρόβλημα που κολλάει στην Αρχαιολογία. Αυτό για περιοχές Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά και μη, που είναι όχι μόνο στη Θάσο αλλά είναι και στην Καβάλα. Καθυστερεί σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρηματικές δράσεις για τις οποίες χρειάζεται η άδεια να περάσει και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα που ακούω τα τελευταία χρόνια, τίποτα άλλο. Αυτή η καθυστέρηση αφορά πάρα πολύ μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όχι μόνο τουριστικά. Ακόμη και μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις, βιομηχανικές ελαφριές, κολλάει, καθυστερεί. Είναι χρήματα που χάνονται από επιδοτούμενα προγράμματα. Για μια οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, πρέπει να υποβάλεις την άδεια και να περάσει από την Αρχαιολογία μετά από 1,5 χρόνο! Δηλαδή θα σου πέσει η στέγη στο κεφάλι, θα σου πέσει ένας τοίχος που είναι ετοιμόρροπος και θα πρέπει να περιμένεις 1,5 χρόνο για να βγει, να εγκριθεί ακόμη και μια οικοδομική άδεια μικρής κλίμακας. Καταστάσεις οι οποίες περιμέναμε να έχουν σταματήσει να υπάρχουν. Ισχύουν νέοι νόμοι του κράτους τώρα με το ψηφιακό σύστημα έκδοσης αδειών. Τώρα οι άδειες πρέπει να βγαίνουνε μέσα σε 15 ημέρες, το πολύ. Θα πρέπει άραγε αυτό το πράγμα να καθυστερήσει, να περάσει από μια Αρχαιολογική υπηρεσία που είναι προφανώς υπόστελεχωμενη, μέσα σε 1, 5 χρόνο; Πώς να τη κάνουν όμως οι άνθρωποι τη δουλειά τους, όταν δεν είναι αρκετοί; Όταν κάθε θέμα θα πρέπει να πάει για έγκριση και στο αρμόδιο συμβούλιο της Κομοτηνής κλπ.

Ερ: Είστε πάντως ευχαριστημένη από την Πολεοδομία της Θάσου.

Απ: Πάει πολύ καλά. Είναι στελεχωμένη από εξαιρετικούς επιστήμονες. Αυτό θα δώσει ανάσα από πολεοδομικής άποψης. Αν εξαιρέσουμε το κομμάτι της επιτάχυνσης από τις Αρχαιολογικές υπηρεσίες ,θα δοθεί μια μεγάλη ώθηση στο νησί.  Έχει τα καλύτερα καταλύματα και από θέμα γούστου και από τιμές και από θέμα υποδομών. Η Θάσος είναι κοντινός προορισμός και έχει μικρό μεταφορικό κόστος σε σχέση με άλλα νησιά.

Διαβάστε επίσης