• 1 Ιουνίου 2024,

Μεγάλη προσέλευση παιδιών στο Κινητό Πλανητάριο

 Μεγάλη προσέλευση παιδιών στο Κινητό Πλανητάριο

Οι εικόνες που δημιουργήθηκαν στον Αμυγδαλεώνα δεν είναι συνηθισμένες. Δύο απογεύματα η αυλή της εκκλησίας γέμισε κόσμο. Κυρίως παιδιά.

Ο λόγος το Κινητό Πλανητάριο που στήθηκε στην αυλή, πρωτοβουλία του ιερού ναού και των εθελοντών που τον βοηθούν. Μια πολύ καλή ιδέα, εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Μια ιδέα που πέτυχε τον στόχο της, να φέρει κυρίως τα παιδιά (αλλά και τους μεγαλύτερους) κοντά στην εκκλησία.

Οι εκπρόσωποι και οι εθελοντές του ιερού ναού το παραδέχονται. Κι αυτοί δεν περίμεναν τόσο κόσμο. Αν μπορούσαν μάλιστα θα επαναλάμβαναν την πρωτοβουλία τους κι άλλες μέρες. Ο κόσμος προσήλθε από όλο το Νομό Καβάλας. Ακόμη κι από την Χρυσούπολη!

Ο ιερέας πατέρας Νεκτάριος δηλώνει προς τους εθελοντές ότι θα συνεχίσει να ψάχνει τρόπους προκειμένου τα παιδιά να είναι κοντά στην εκκλησία. Η προσέλευση αφορούσε παιδιά δημοτικού σχολείου- νηπιαγωγείου αλλά και Γυμνασίου. Πολλά συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας ανακοίνωσαν ικανοποιημένοι τα ακόλουθα:

«Συνολικά 403 παιδιά έδωσαν το παρόν στο ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ και βιώσαν μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη τους. Περισσότεροι από 600 γονείς συνόδευσαν τα παιδιά τους από κάθε γωνιά του νομού μας και βρέθηκαν και αυτοί δίπλα στην εκκλησία μας.

Μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα με την σελήνη παρατηρώντας την, κατά την πρώτη ημέρα, ίσως για πρώτη και μοναδική φορά με ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο και διαπίστωσαν το μεγαλείο του θεού, την δύναμη του και την τελειότητα με την οποία έπλασε τα δημιουργήματα του. Η ενορία Αγίου Γεωργίου Αμυγδαλεώνα ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στο να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ».

Διαβάστε επίσης