• 26 Απριλίου 2024,

Μεγάλη προσέλευση στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας

 Μεγάλη προσέλευση στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης».

Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας συμμετείχε φέτος στον εορτασμό που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια  καθώς πολλοί συμπολίτες μας μαζί με τα παιδιά τους αλλά και το Νηπιαγωγείο Ροδολίβους Σερρών επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο Καβάλας στην ακτή της Ραψάνης (πρώην παιδότοπος Νεφέλες) και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ναυτικού Μουσείου Καβάλας κ. Χρ. Τζανάκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Αλέκο Ελευθερίου και την Γεν. Γραμματέα κα Αλέκα Νικολαΐδου.

Η συλλογή του Ναυτικού Μουσείου εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα εκθέματα που οικειοθελώς και με χαρά προσφέρουν συμπολίτες μας. Τα νέα εκθέματα αφού καταγραφούν και συντηρηθούν, κοσμούν τις προθήκες του Μουσείου συμπληρώνοντας το θαλασσινό ταξίδι του τόπου μας στο χρόνο.

 

 

Διαβάστε επίσης