Μεγάλο ενδιαφέρον για τον 6ο αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος

 Μεγάλο ενδιαφέρον για τον 6ο αγώνα δρόμου στο περιαστικό δάσος

Την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαρτίου στο περιαστικό δάσος της πόλης πραγματοποιείται ο 6ος αγώνας δρόμου που οργανώνει κι αυτή τη φορά ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις τριακόσιες. Δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα καταθέτονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν  προθεσμία έως σήμερα να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στον αγώνα και να επωφεληθούν των παροχών που υπάρχουν.

Η συμμετοχή είναι φθηνή και κοστίζει μόλις πέντε ευρώ ανά άτομο. Υπάρχουν ιδιώτες χορηγοί αλλά και μεγάλη συνδρομή του δήμου Καβάλας που θα στηρίξει τη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας γι’ αυτήν ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Κάθε συμμετέχοντας θα λάβει ως δώρο μια λαιμουδιά.

Ο αγώνας είναι 13 χιλιομέτρων, έχει ως αφετηρία του τον Προφήτη Ηλία, δίπλα στο περιαστικό δάσος. Οι δρομείς θα τρέξουν προς την περιοχή του σανατορίου, θα συνεχίσουν σε διαδρομές με μονοπάτια του περιαστικού δάσους. Ο οργανωτής σύλλογος έχει καθαρίσει τα μονοπάτια που περιλαμβάνονται στις διαδρομές του αγώνα ωστόσο απαιτείται νέα επέμβαση λόγω της κακοκαιρίας που προηγήθηκε.

Στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική προπόνηση στα μονοπάτια της διαδρομής. Την προσπάθεια στηρίζουν αρκετοί ιδιώτες χορηγοί και μάλιστα ένα ζαχαροπλαστείο της πόλης θα προσφέρει γλυκό σε κάθε συμμετέχοντα. Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες της επόμενης Κυριακής, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις φαίνεται ότι ο καιρός θα βοηθήσει τη διεξαγωγή του αγώνα αφού θα είναι πολύ καλός.

Διαβάστε επίσης