Μείωση ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας

 Μείωση ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας

Μπορεί χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς να προειδοποίησε για την κατάσταση στο Νομό Καβάλας σε σχέση με τα κρούσματα των ημερών, ωστόσο τα στοιχεία του Νοσοκομείου δείχνουν κάτι διαφορετικό: Μειώθηκαν κι άλλο χθες οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Η μείωση είναι αξιοπρόσεκτη, γίνεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Αυτήν του τρίτου κύματος της νόσου. Επιβεβαιώνει το ήδη γνωστό γεγονός σύμφωνα με το οποίο στο Νομό μας τα πράγματα είναι ελεγχόμενα.

Απολύτως.

Κι έτσι τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν σε όλο το Ν. Καβάλας από την Πέμπτη μπορεί να ήταν περιττά. Χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο νοσηλεύονταν με κορωνοϊό 19 ασθενείς. Οι 18 στην κλινική, 1 μόνο στη ΜΕΘ.

Αν τα ίδια νούμερα τα προσεγγίσουμε από τη γεωγραφική τους πλευρά τότε θα αποδειχθούν ακόμη μικρότερα μιας και στους 19 ασθενείς με κορωνοϊό περιλαμβάνονται πολίτες της Ξάνθης και της Δράμας.

Οι άρρωστοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας επανέρχονται στα επίπεδα του τελευταίου 10ήμερου του Φεβρουαρίου. Λιγότερα από 20. Τέλος του ίδιου μήνα όταν αυξήθηκαν έφθασαν τα 26. Το μεγαλύτερο νούμερο αυτής της περιόδου ήταν 26 ασθενείς την τελευταία μέρα του Φλεβάρη.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε έναρξη των εμβολιασμών και στο Κ.Υ. Χρυσούπολης. Η διαδικασία με εμβόλια ΑstraΖeneca θα ξεκινήσει την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης