• 25 Απριλίου 2024,

Μείωση εμβολιασμών στο Ν. Καβάλας λόγω…Astrazeneca!

 Μείωση εμβολιασμών στο Ν. Καβάλας λόγω…Astrazeneca!

Ανεξάρτητα από τις χθεσινές ανακοινώσεις στην Αθήνα, μικρή βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση στο Ν. Καβάλας ως προς τα νέα κρούσματα στον κορωνοϊό. Τα στοιχεία που δημιουργούν αυτό το συμπέρασμα προέρχονται από τα τεστ που έγιναν στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων και την κατάσταση στο Νοσοκομείο.

Ειδικότερα στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων έγιναν 55 τεστ και βρέθηκαν 2 θετικά περιστατικά. Αριθμός μικρός σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Τεστ χθες έκαναν πολλοί εργαζόμενοι στη Δομή, όλοι ήταν αρνητικοί.

Στο Νοσοκομείο οι ασθενείς παρέμειναν στα επίπεδα της Πέμπτης. Δηλαδή 56 στην κλινική και 6 στη ΜΕΘ. Εξ αυτών περίπου 20 προέρχονται από το Νομό Δράμας. Το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 104 τεστ με 13 θετικά περιστατικά.

Εν τω μεταξύ από την Τρίτη 13 Απριλίου και μετά μειώνονται οι εμβολιασμοί στο Ν. Καβάλας, αν και ο Νομός μας συνεχίζει να κάνει κάθε μέρα τα περισσότερα εμβόλια στην ΑΜΘ. Έτσι ενώ την Δευτέρα έγιναν στο Ν. Καβάλας 845 εμβόλια, προχθές Πέμπτη αυτά μειώθηκαν στα 666.

Η μείωση λέγεται ότι οφείλεται στο ότι αρκετοί πολίτες δεν προσέρχονται στο ραντεβού τους όταν αυτό αφορά το εμβόλιο Astrazeneca. Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Καβάλας αυτά τα εμβόλια γίνονται σε ποσοστό μόνο 60%.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε χθες μοριακά τεστ στη γενική κλινική με τα πολλά κρούσματα, τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα. Στην ίδια κλινική βρέθηκαν θετικοί ακόμη 2 εργαζόμενοι.

Στα rapid tests που έγιναν χθες στις Κρηνίδες (39) υπήρξε ένα θετικό περιστατικό. Rapid τεστ θα γίνουν τη Δευτέρα στη Νέα Καρβάλη και Τρίτη- Τετάρτη πάλι στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου.

Διαβάστε επίσης