Να η ευκαιρία! Το Υπουργείο συζητά την μεταφορά των προσφύγων του «Ασημακοπούλου»

 Να η ευκαιρία! Το Υπουργείο συζητά την μεταφορά των προσφύγων του «Ασημακοπούλου»

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία παρουσιάζεται στο Δήμο Καβάλας προκειμένου να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει-όπως για χρόνια σχεδιάζει- το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου».

Με δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Ena Channel ο Υπουργός Νότης Μηταράκης δήλωσε θετικός σε μια συζήτηση μεταφοράς των προσφύγων, αρκεί όπως είπε να υπάρξει σχετική πρόταση για έναν νέο χώρο φιλοξενίας.

Που θα είναι εκτός αστικού ιστού. Ταυτόχρονα ο Υπουργός προανήγγειλε μείωση των προσφύγων που σήμερα βρίσκονται στη συγκεκριμένη Δομή αφού 200-250 πρόκειται να αποχωρίσουν. Οι περισσότεροι για να συνδεθούν με τις οικογένειες τους στην κεντρική Ευρώπη.

Στη σχετική δήλωση του ο Υπουργός πέταξε το μπαλάκι στους παράγοντες της Καβάλας. Είπε δηλαδή ότι σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές μπορεί να εξεταστεί μια άλλη πρόταση για έναν άλλο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων.

Ο κ. Μηταράκης ενέπλεξε στη διαδικασία την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπως είπε χαρακτηριστικά. Με τις ίδιες δηλώσεις ο κ. Μηταράκης επιβεβαίωσε πλήρως τα όσα ανακοινώθηκαν ότι συζητήθηκαν πρόσφατα ανάμεσα στον ίδιο και το Δήμαρχο.

Κι αφορούν τη διευκόλυνση για τη διάνοιξη δρόμου πέριξ του πρώην στρατοπέδου. Επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο έργο που δεν θα αργήσει, θα το στηρίξει οικονομικά και το Υπουργείο με ποσό 600.000 ευρώ περίπου.

Ο κ. Μηταράκης πρώτη φορά δημοσίως έθεσε θέμα «μετακόμισης» της Δομής σε έναν άλλο και εκτός πόλης χώρο. Στην επίσκεψη του στην Καβάλα το Φθινόπωρο του 2020 είχε αναφερθεί σε μείωση των προσφύγων και τελικά κατάργηση της ίδιας Δομής.

Διαβάστε επίσης