• 18 Μαΐου 2024,

Μείωση κρουσμάτων και ασθενών με covid στο Ν. Καβάλας: Αργά και σταθερά!

 Μείωση κρουσμάτων και ασθενών με covid στο Ν. Καβάλας: Αργά και σταθερά!

Συνεχίστηκε χθες η αργή αλλά σταθερή βελτίωση των δεδομένων του Ν. Καβάλας σχετικά με τα κρούσματα και τους ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτή η καλύτερη κατάσταση προκύπτει από τους αριθμούς κυρίως του Νοσοκομείου.

Βελτίωση υπάρχει και με τα κρούσματα στη Δομή. Δυστυχώς χθες αποφασίστηκε αναστολή στο δια ζώσης μάθημα σε τμήμα ΕΠΑΛ ενώ στην Πρωτοβάθμια Καβάλας εδώ και αρκετές μέρες δεν υπάρχει ανάλογη διαδικασία.

Με τρόπο συγκεκριμένο αλλά όχι γρήγορο ο Νομός Καβάλας αποφεύγει τα χειρότερα, ξεπερνά τις επικίνδυνες καταστάσεις σχετικά με τη νόσο. Χρειάζεται ωστόσο κι άλλη προσοχή καθώς κανείς δεν πρέπει να επαναπαυτεί.

Χθες αποφασίστηκε ως ακολούθως διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας στο 1ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: Αναστολή λειτουργίας τμήματος Β1 Ηλεκτρολόγων (μέχρι και 30/05/2021).

Το Νοσοκομείο μείωσε τους ασθενείς της κλινικής Covid από 45 στους 42. Δύο ασθενείς που ήταν στη ΜΕΘ βγήκαν από αυτήν αφού η κατάσταση τους βελτιώθηκε. Χθες το μεσημέρι στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου νοσηλεύονταν 5 ασθενείς.

Επίσης χθες το εργαστήριο του Νοσοκομείου έκανε 64 τεστ και βρήκε 4 θετικά περιστατικά. Στη Δομή φιλοξενίας των προσφύγων έγιναν 31 ράπιντ τεστ. Ήταν όλα αρνητικά. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 8 (!) κι αυτοί που είναι σε καραντίνα επίσης.

Από 46 την Πέμπτη σε 25 χθες Παρασκευή.


Την προσεχή Δευτέρα από το πρωί ως το μεσημέρι ο ΕΟΔΥ θα κάνει rapid tests στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Διαβάστε επίσης