Μειώθηκαν οι τηλεφωνικές απόπειρες απάτης

 Μειώθηκαν οι τηλεφωνικές απόπειρες απάτης

Μειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Καβάλα οι απόπειρες τηλεφωνικής απάτης.

Μετά από μπαράζ τηλεφωνημάτων σε πολλές κατοικίες, οι άγνωστοι δράστες έπαψαν (όπως φαίνεται) να στοχεύουν σε πολίτες της πόλης.

Το γεγονός που ίσως είναι παροδικό δεν επηρεάζει τις έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Κατεγράφησαν τουλάχιστον τρεις τετελεσμένες απάτες κι ένα σωρό απόπειρες κι έτσι οι προσπάθειες για να βρεθούν οι δράστες συνεχίζονται. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι υποθέσεις θα εξιχνιαστούν αν και βασικός στόχος είναι οι υπεύθυνοι να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πρόσφατης απόπειρας απάτης (με τη γνωστή μέθοδο δήθεν τραυματισμού συγγενικού προσώπου αυτού που δέχθηκε το τηλεφώνημα) οι πολίτες είχαν την ετοιμότητα να συνεργαστούν με την αστυνομία. Αυτό γίνονταν ενώ ταυτόχρονα μιλούσαν με τον υποτιθέμενο γιατρό που τους ζητούσε χρήματα. Δυστυχώς η συνεργασία με τις αρχές δεν είχε αποτέλεσμα.

Την Τετάρτη (προχθές_ η Αστυνομική Διεύθυνση της Δράμας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία ατόμου που συνέλαβε για ίδια περιστατικά. Μέχρι χθες στην Καβάλα δεν υπήρξε κάποιος που το αναγνώρισε.

Θεωρείται δύσκολο να συμβεί αυτό αφού το κόλπο των απατεώνων υλοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε το θύμα να μην βλέπει ποτέ σε ποιόν δίνει τα χρήματα. Συνήθως ακολουθεί οδηγίες να αφήσει τα χρήματα μέσα σε σακούλα, σε συγκεκριμένο σημείο κοντά στην οικία του.

Διαβάστε επίσης