Κώστας Κουνάκος: «Ο Μάκης Παπαδόπουλος μου έλεγε να μην ασχολούμαι με την περίοδο Τσανάκα»

 Κώστας Κουνάκος: «Ο Μάκης Παπαδόπουλος μου έλεγε να μην ασχολούμαι με την περίοδο Τσανάκα»

Με καθυστέρηση περίπου 24 ωρών έγινε γνωστός το βράδυ της Τετάρτης ο «φιλικός» χωρισμός της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου με τον Κώστα Κουνάκο.

Στην ανάρτηση μάλιστα του κ. Κουνάκου αυτός περιγράφεται ως συμφωνημένος και από τις δύο πλευρές λόγω διαφωνιών στην τακτική εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Κουνάκος που δεν παραιτείται από δημοτικός σύμβουλος αλλά ούτε από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, είπε στην Πρωινή το πρωί της Πέμπτης:

«Ο Μάκης Παπαδόπουλος μου έλεγε να μην ασχολούμαι με την περίοδο Τσανάκα. Ζητούσε να ασχολούμαι μόνο με την περίοδο Μουριάδη». Αυτή η φράση του περιέχει την εξήγηση για τον χωρισμό, το τέλος της συνεργασίας η οποία είχε ανακοινωθεί με συνέντευξη τύπου τον περασμένο Απρίλη. Ενδιαφέρον έχει μια ακόμη αναφορά του κ. Κουνάκου.

«Φωτογράφισε» τον κ. Μπάμπη Δράκο (δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της ΝΟΔΕ) ως μεσάζοντα και μεταφορέα πληροφοριών προς τον κ. Μούτλια. Πληροφορίες που είχαν σχέση με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Σε αυτές ο κ. Δράκος συμμετείχε αν και δεν ήταν μέλος της επιτροπής. Ο κ. Κουνάκος είπε επίσης ότι για την εκλογή Μούτλια στη διοίκηση της ΠΕΔ ΑΜΘ βοήθησε ο κ. Δράκος.

Μέσω των ανακοινώσεων και των δηλώσεων του κ. Κουνάκου καταλαβαίνουμε ή πληροφορούμαστε ότι:

Το βράδυ της Τρίτης συναντήθηκαν τα μέλη της παράταξης, στο πλαίσιο συνεδρίασης οργάνου που αναφέρεται ως «Πολιτικό Συμβούλιο».

Σε αυτό συμμετέχουν και μη αιρετά μέλη της δημοτικής παράταξης του κ. Παπαδόπουλου. Εκεί διαπιστώθηκε η πλήρης διαφωνία με τον κ. Κουνάκο ως προς την αντιπολιτευτική τακτική. Ο κ. Κουνάκος ισχυρίζεται ότι πάρθηκε κοινή απόφαση χωρισμού και διακοπής της συνεργασίας. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζητήθηκε να αποχωρήσει από την παράταξη.

Ο κ. Κουνάκος παραδέχεται ότι αυτή η απόφαση ήταν απόφαση της πλειοψηφίας του οργάνου. Ζητήθηκε να «δώσει» την έδρα, να παραιτηθεί από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Αρνήθηκε και τα δύο ενδεχόμενα. Κι ενώ αυτά έγιναν βράδυ Τρίτης, ως την Τετάρτη το βράδυ δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση. Στις 9 το βράδυ της Τετάρτης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση: «Σε συνέχεια της προεκλογικής  συνεργασίας των παρατάξεών μας – που στόχο είχε πρωτίστως την  αλλαγή της διοίκησης του Δήμου Καβάλας και την δημιουργία προοπτικών για την εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβληματά του – και εφ’ όσον ο στόχος αυτός επετεύχθη αρχικά, αποφασίσαμε από κοινού, να προχωρήσουμε προς το αύριο με διακριτούς πλέον ρόλους, ως αυτόνομες και ξεχωριστές παρατάξεις.

Επιβάλλεται με πνεύμα συναίνεσης, να πρωταγωνιστήσουμε και να προσφέρουμε  στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Δήμου, πλην όμως με διαφορετικές τακτικές αντιπολίτευσης για τις δύο αυτόνομες πια, παρατάξεις. Δίπλα στο Δημότη, με ειλικρίνεια, με σεβασμό και αποφασιστικότητα, με δημιουργικές προτάσεις αντί για στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις,  με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου και την ανάταξη του Δήμου, ώστε να επανέλθει στη θέση που επάξια του έχει χαρίσει η ιστορική του διαδρομή».

Οι χθεσινές δηλώσεις

Χθες το πρωί ο Κώστας Κουνάκος μίλησε στο ράδιο Πρωινή. Ανάμεσα στα άλλα είπε:

« Σαν άνθρωπος δεν μπαίνω σε καλούπι συμβιβασμού. Από την πλευρά μου δεν υπάρχει ιδιοτέλεια. Δίνω και την ψυχή μου για την Καβάλα και την Τ.Α. Τον Μάκη Παπαδόπουλο τον εκτιμώ. Κάναμε μια συνεργασία. Το σέβομαι. Πρώτος μας στόχος ήταν να φύγει η προηγούμενη διοίκηση. Τον καταφέραμε. Δεν καταφέραμε τον δεύτερο, να γίνουμε διοίκηση. Με την προηγούμενη διοίκηση και περίοδο της πρέπει να ασχοληθούμε.

Πρέπει να πούμε κάποια πράγματα. Στην ομάδα υπήρχαν αντιδράσεις. Έλεγαν μην ασχολείσαι με την περίοδο Τσανάκα. Αλλά αυτό δεν γίνεται. Πρέπει να αναδειχθεί ο τρόπος που διοίκησε.

Η συνάντηση την Τρίτη ήταν προγραμματισμένη. Η στάση μου ενοχλούσε κάποια μέλη. Ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν φάνηκε να έχει αυτήν την άποψη. Αποφάσισε η πλειοψηφία της παράταξης. Ο Μάκης Παπαδόπουλος μου είπε να μην ασχολούμαι με την κ. Τσανάκα. Μόνο με τον Μουριάδη αλλά εμένα με ενδιαφέρει η πόλη και το μέλλον της. Πρέπει να γίνει γνωστός ο τρόπος που διοικούσε η κ. Τσανάκα».

*Χθες το μεσημέρι ο κ. Κουνάκος τροποποίησε τις αρχικές του δηλώσεις, ξεκαθάρισε ότι θα παραιτηθεί από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής ώστε στη θέση του να υπάρχει εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Παπαδόπουλο. Θα είναι μάλλον ο σημερινός αναπληρωματικός του, κ. Σωτήρης Λαζαρίδης. Οι δηλώσεις του κ. Κουνάκου έγιναν χθες το μεσημέρι, πριν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

 

 

Διαβάστε επίσης