• 16 Απριλίου 2024,

Μελέτη ετοιμάζει το Επιμελητήριο για το Βιοτεχνικό Πάρκο

 Μελέτη ετοιμάζει το Επιμελητήριο για το Βιοτεχνικό Πάρκο

Το Eπιμελητήριο της Καβάλας ανέλαβε μία ακόμη φορά δική του πρωτοβουλία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο. Την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε και πήρε τρεις προτάσεις για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του Βιοτεχνικού πάρκο Καβάλας. Κατατέθηκαν τρεις προτάσεις και μία από αυτές θα γίνει δεκτή για να υλοποιηθεί.

Το Επιμελητήριο ζήτησε προσφορές για την εκπόνηση μιας μελέτης για το μέλλον του Βιοτεχνικού πάρκου.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει ενδεικτικά επικαιροποίηση και ανάλυση οικονομικών στοιχείων ετών 2015-2018,  επικαιροποίηση του ενδιαφέροντος των υφιστάμενων οικοπεδούχων ώστε να συνεχίσουν να βρίσκονται στο οικόπεδο τους στο Βιοτεχνικό πάρκο. Αντικείμενο της μελέτης είναι επίσης η προοπτική νέων επενδυτών, η τεκμηρίωση – ανάλυση της βιωσιμότητας του Βιοτεχνικού Πάρκου.

Με αυτήν την μελέτη το επιμελητήριο θέλει να βάλει σε μια τάξη τα οικονομικά του Βιοτεχνικού Πάρκου και σε δεύτερη φάση να αποδείξει την βιωσιμότητα του. Όταν η μελέτη ετοιμαστεί τότε θα παρουσιαστεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καλώς εχόντων των πραγμάτων με αυτήν τη μελέτη θα επιδιωχθεί ο επόμενος στόχος που είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ένα νέο ξεκίνημα της κτλ. Υπολογίζεται ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη μετά το καλοκαίρι ,πιθανώς τον προσεχή  Σεπτέμβρη. Το τι θα αποδείξει,  θα είναι καθοριστικό για το μέλλον που θα έχει το Βιοτεχνικό πάρκο.

Η καλύτερη προσφορά από τις τρεις που κατατέθηκαν στο Επιμελητήριο φαίνεται να είναι του Γιώργου Παπαδόπουλου -πρώην λογιστή της εταιρείας του Βιοτεχνικού πάρκου- ενώ κι οι άλλες δύο προτάσεις προερχόταν από συμπολίτες οικονομολόγους μελετητές.

Διαβάστε επίσης