Μετά από 24 χρόνια ο ΑΟΚ παίζει με τον Ιάλυσο στην Καβάλα  

 Μετά από 24 χρόνια ο ΑΟΚ παίζει με τον Ιάλυσο στην Καβάλα  

Τον Φεβρουάριο του 1996 είναι δρομολογημένο το τελευταίο ματς στην Καβάλα ανάμεσα στον ΑΟΚ και στον Ιάλυσο. Τότε ο ΑΟΚ με προπονητή τον Γιώργο Παράσχο είχε κερδίσει 3-0 τον Ιάλυσο. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σέρβος σέντερ φορ Σίμοβιτς που πέτυχε χατ τρικ. 

Διαιτητής ήταν ο Ντούλης από την Κόρινθο. Με τον Ιάλυσο αγωνίστηκε και ο πρώην του ΑΟΚ, Μιχάλης Μπαξεβάνογλου.

Ο Μιχάλης είχε αποχωρήσει από το ρόστερ του Καβαλιώτικου συγκροτήματος το καλοκαίρι του `95 μετά την πτώση του ΑΟΚ από την Α` Εθνική.

Οι συνθέσεις τότε  των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: Αργυρίου, Τσαπανίδης 74` Ιγνατιάδης, Μίτεφ 51` Σφακιανάκης, Κ. Βακιρτζής, Καλλιμάνης, Πεγκλής, Γιόσα, Μάλλιος, Σίμοβιτς, Παπανδρέου, Αθανασιάδης 74` Μιχελίδης.

Ιάλυσος: Μπικούδης, Κυπριώτης, Παπαδόπουλος, Πάττας, Θεοχάρης, Β. Ράιος, Γ. Ράιος, Σαμουηλίδης 81` Ντοσέν, Ζίου, Καλημέρης 81` Βάτεφ, Μπαξεβάνογλου.

Την επόμενη χρόνια ο ΑΟΚ έπαιξε στην Α` Εθνική με τον ίδιο βασικό κορμό(απουσίαζε από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Κόλτσης)  συν κάποιες σημαντικές προσθήκες που έκανε στις θέσεις των ξένων (Σουκασιάν, Χερντάγκλ και από τον Δεκέμβριο Πις).

Την περίοδο 1994-1995 ο ΑΟΚ είχε κερδίσει με 3-1 τον Ιάλυσο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς είχε γίνει στο Εθνικό Στάδιο Καβάλας. Το 0-1 ο Τέπιτς στο 1` και στη συνέχεια το 1-1 ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Ακολούθησαν δυο πολύ όμορφα γκολ το ένα με φάουλ του  Μιρέλ Γιόσα και το άλλο με βολίδα του Αχιλλέα  Καρασαββίδη.  Προπονητής του ΑΟΚ  ήταν ο Τερζανίδης Χρήστος.

Στον πάγκο του Ιάλυσου ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης που πριν ήταν προπονητής στον ΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης