• 25 Απριλίου 2024,

Μετά απο 3,5 χρόνια οδεύουμε προς την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

 Μετά απο 3,5 χρόνια οδεύουμε προς την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ

Ηταν τέλη Ιούνη του 2015 όταν ο Αλέξης Τσίπρας ,σχετικά νέος ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου, και πιστεύοντας οτι θα ανατρέψει όλες τις συμφωνίες που είχανε κάνοι οι προκάτοχοι του με την τρόϊκα βάζοντας τους παράλληλα να χορέψουν πεντοζάλι τράβηξε την περόνη απο την χειροβομβίδα και με μπροστάρη τον τότε υπουργό οικονομικών Βαρουφάκη βύθισε την Ελλάδα στην περιπέτεια των ελεγχόμενων κεφαλαίων γνωστά και ως  capital controls.

Η δουλειά άρχισε να στραβώνει απο το μεσημέρι της Παρασκευής με αποτέλεσμα το πρωί του Σαββάτου έξω απο τα ATM σε όλες τις τράπεζες της χώρας να αρχίζουν να δημιουργούνται οι πρώτες ουρές με  έλληνες πολίτες οι οποίο  με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους για τις καταστάσεις που μόλις είχανε αρχίσει να ζούνε προσπαθούνε να βγάλουν οτι προλάβουν.

Οσα βλέπαμε να γίνονται μέχρι και εκείνη την ημέρα στις τηλεοράσεις  σε άλλες χώρες αρχίσαμε να τα ζούμε και στην δική μας.

Αυτοί βέβαια ήταν οι τυχεροί της υπόθεσης γιατί απο την Δευτέρα οι τράπεζες μείνανε για 6 μέρες κλειστές και όταν ανοίξανε και πάλι τα capital controls είχανε μπει για τα καλά στην ζωή μας.

Μετά λοιπόν απο 3,5 περίπου χρόνια η ελληνική κυβέρνηση που φαίνεται οτι ζεί σε ρυθμούς προεκλογικούς σκέφτεται την ολική τους άρση απο 1η του Οκτώβρη.

Η πλήρη τους άρση θα ισχύσει σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόνο για το εσωτερικό της χώρας αφού κάποιοι περιορισμοί όσο αφορά τις συναλλαγές μας εκτός Ελλάδας θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Τα capital control που μπήκανε στις τράπεζες καταλαβαίνετε σήμερα οτι δεν μπήκανε μόνο στις τραπεζικές μας συναλλαγές  αλλα γενικότερα στην καθημερινότητα μας και στον τρόπο ζωής μας που τις περισσότερες φορές ξεπερνούσε τις δύνατότητες μας.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ότι όλοι ζούσαμε παραπάνω απο αυτό που μπορούσαμε και αντέχαμε.

Θέλω να σας θυμίσω οτι προ κρίσης και σίγουρα μέχρι το 2008 οι τράπεζες δίνανε εορτοδάνεια και διακοποδάνεια.

Δίνανε δηλαδή λεφτά με μία μόνο υπογραφή για να περάσει  ο έλληνας  τα Χριστούγεννα του  στη Βιέννη και το καλοκαίρι τις διακοπές του  στη ΜΥΚΟΝΟ.

Και αυτός που δεν είχε , και αυτός που δεν μπορούσε θα πήγαινε διακοπές έστω και αν χρειαζόταν να δανειστεί.

Ξέρετε πόσα τέτοια δάνεια χορηγούσαν οι τράπεζες πριν μας την πέσουν οι δανειστές ;

Τέλος πάντων όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν αφού μετά απο 8 χρόνια οικονομικής κρίσης φαίνεται οτι προσπαθούμε και πάλι να σταθούμε στα πόδια μας σε ένα περιβάλλον σίγουρα πιο υγιές.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Όλα έτοιμα για το 5ο Night City Run με τους διοργανωτές και τον Δήμο της Καβάλας να μιλάνε για νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Πέρσι είμασταν πάνω απο 1000 και φέτος θα είμαστε ακόμα περισσότεροι.

Μπράβο στη ΛΦΚ ,μπράβο και στον Δήμο της Καβάλας που αγκάλιασε και αναβάθμισε αυτή την εκδήλωση που έγινε θεσμός για την πόλη μας και άρχισε να φέρνει και αρκετούς αθλητές και απο άλλους Νομούς.

 

Αυτό είναι είδηση.

Ο Ρονάλντο με την φανέλα της Γιούβε αντίκρυσε προχθές στον πρώτο αγώνα για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λινγκ την κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης.

Μπορεί ο Πορτογάλος να έβαλε μέχρι και τα κλάματα αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι και ο Ρονάλντο που είναι πλέον το καμάρι της Γιούβε η οποία έδωσε οχι ένα αλλά πολλά τσουβάλια λεφτά για να τον αποκτήσει θα στερηθεί των υπηρεσιών του  και τον επόμενο αγώνα των ομίλων βάζοντας μάλιστα την πρόκριση της ομάδας  στην επόμενη φάση σε κίνδυνο.

Στα χρόνια της Ρεάλ δεν θυμόμαστε να έχει φάει ποτέ κόκκινη κάρτα ο Κριστιάνο ο οποίος ασχολείται εντατικά με τουρισμό αγοράζοντας και χτίζοντας, όταν δεν βρίσκει να αγοράσει, ξενοδοχεία.

Είναι η αλυσίδα ξενοδοχείων C7.

 

Το κύκλωμα των νονών και των μπράβων που δρουν στην Αθήνα είναι βέβαιο οτι θα αλληλοεξοντωθούν αφού ο κύκλος αίματος με τα πληρωμένα συμβόλαια δεν λέει να κλείσει.

Προχθές στο πάρκινγκ του σπιτιού της “γαζώσανε” μία 33χρονη η οποία σύμφωνα με τις Αρχές είχε μεγάλο και πλούσιο βιογραφικό με πολλές δράσεις.

Πάει και αυτή …

 

Η απάντηση στην δημοσκόπηση των 5% μονάδων διαφοράς της πρώτης Νέας Δημοκρατίας απο τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε απο την εταιρία MRB που κυκλοφόρησε την δική της δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι στις 10 μονάδες ενώ τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ.

Είναι φανερό οτι έχουμε μπεί σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις θα είναι απο εδώ και πέρα πάρα πολλές.

 

Θα είναι καλύτερος ο καιρός τα επόμενα 24ωρα και σίγουρα μέχρι την Δευτέρα γιατί απο την Τρίτη αρχίζει να Φθινοπωριάζει με οτι συνεπάγεται αυτό αλλά δεν μιλάμε για σοβαρές αλλαγές.

Είπαμε οτι ο Σεπτέμβρης θα είναι καιρικά πολύ καλός και υπάρχουν ελπίδες κάπως έτσι να είναι και ο Οκτώβρης αν και είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε απο τώρα για τον επόμενο μήνα.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να μην χάνετε τα μπάνια του Σεπτέμβρη.

Θα τα πούμε και πάλι αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

αλορα !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης