Μετά τις 15 Νοέμβρη εμβόλια κατά της γρίπης στα φαρμακεία του Ν. Καβάλας

 Μετά τις 15 Νοέμβρη εμβόλια κατά της γρίπης στα φαρμακεία του Ν. Καβάλας

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Καβάλας Σίσσυ Ρακιντζή μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής με αφορμή την αλλαγή στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.

Εφαρμόζεται καινούργιο ωράριο διευρυμένης λειτουργίας των φαρμακείων όπως άλλωστε έγινε στην πρώτη περίοδο καραντίνας. Σε γενικές γραμμές -είπε η κ.Ρακιντζή- τα φαρμακεία σε όλο το νομό λειτουργούν συνεχώς από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.

Τις απογευματινές ώρες μετά τις 4:00 διαφοροποιείται η λειτουργία τους ανά δήμο του Νομού Καβάλας. Η κ. Ρακιντζή είπε επίσης ότι: «Το ίδιο ωράριο τηρήσαμε και στην προηγούμενη καραντίνα.

Η αλλαγή του ωραρίου έγινε με την άδεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. Σε αυτή την καραντίνα –σε αντίθεση με την προηγούμενη- υπάρχει ομαλότητα στην προμήθεια ειδών ατομικής υγιεινής. Αντισηπτικά κτλ καθώς τα προμηθεύονται ομαλά οι πολίτες ενώ υπάρχουν και αποθέματα».

Δυστυχώς δεν είναι ίδια η κατάσταση όσον αφορά τα εμβόλια κατά της γρίπης.

Όπως είπε η κ. Ρακιντζή υπάρχει μεγάλη συνταγογράφηση. Συνταγές για εμβόλιο κατά της γρίπης στην αναμονή αφού εμβόλια δεν υπάρχουν. Κατά την εκτίμησή της τα εμβόλια θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία της Καβάλας μετά τις 15 Νοεμβρίου.

Αλλά όπως εκτιμά και πάλι οι ποσότητες δεν θα είναι αυτές που χρειάζονται στα φαρμακεία της περιοχής. «Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία» είπε η κ. Ρακιντζή. Σημειώνοντας επίσης ότι εντός των ημερών για το θέμα θα δώσει συνέντευξη τύπου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Είναι σαφές ότι τα φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί για την έλλειψη των αντιγριπικών εμβολίων στην αγορά επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση. (φωτογραφία αρχείου)

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης