Μετά τις καταγγελίες και τα παράπονα, χοροί στη Νέα Καρβάλη!

 Μετά τις καταγγελίες και τα παράπονα, χοροί στη Νέα Καρβάλη!

Οι εκπρόσωποι της Νέας Καρβάλης κατά το τελευταίο διάστημα απασχολούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναδεικνύοντας τα προβλήματα που το χωριό τους αντιμετωπίζει. Το Σάββατο ωστόσο ήταν η ώρα του χορού. Μετά τις καταγγελίες και τα παράπονά τους ήρθε η ώρα το φεστιβάλ COSMOPOLIS να βρεθεί στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ.

Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποζημίωσε πλήρως τους κατοίκους της Νέας Καρβάλης και όλους τους υπόλοιπους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και οι οποίοι γέμισαν το θέατρο της περιοχής. Πανευτυχής ήταν ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Καπλάνης Ιωσηφίδης, αφού είδε σχεδόν γεμάτο το θέατρο του ΑΚΟΝΤΙΣΜΑΤΟΣ μετά από πολλά χρόνια.

Εκεί παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αναστασία Ιωσηφίδου, ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Μουριάδης, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος και μέλη του τοπικού συμβουλίου της Νέας Καρβάλης.

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο, καθώς όλα τα χορευτικά συγκροτήματα του φεστιβάλ COSMOPOLIS βρέθηκαν στο ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ.

Ξεχωριστό χρώμα πρόσφεραν με μοντέρνο χορό τα κορίτσια σχολής χορού που λειτουργεί στη Νέα Καρβάλη τα οποία και άνοιξαν το πρόγραμμα. Ακολούθησαν η Ρουμανία, η Κρήτη, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Ινδία, η Ισπανία, η Ρωσία και η Κόστα Ρίκα. Δύο εμφανίσεις έκανε το χορευτικό συγκρότημα της Στέγης Πολιτισμού με μακεδονίτικα και καππαδοκικά τραγούδια. Στο πρόγραμμα συμμετείχε με ποντιακούς χορούς ο Σύλλογος Ποντίων Καρβάλης – Λεύκης.

Θερμό χειροκρότημα επεφύλαξε το κοινό για τους Αμερικανούς φιλοξενούμενους της Καβάλας, προερχόμενους από το δήμο Ντάραμ στην περιοχή της Βόρειας Καρολίνας. Όταν αρχίσαμε δεν πιστεύαμε στη διάρκεια του φεστιβάλ, σημείωσε ο Καπλάνης Ιωσηφίδης και στη συνέχεια κάλεσε στο μικρόφωνο της Αναστασία Ιωσηφίδου.

Το κλίμα μεταξύ των δύο ήτα άριστο, έστω κι αν ο κ. Ιωσηφίδης επανέλαβε ότι το ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ και η Νέα Καρβάλη χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής για τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Καβάλας. Υπάρχει ένας θησαυρός στα ανατολικά της πόλης, παρατήρησε χαρακτηριστικά για τη Νέα Καρβάλη ο κ.. Ιωσηφίδης. Με νόημα απευθύνθηκε προς την Αναστασία Ιωσηφίδου λέγοντάς της ότι το κοινό της Νέας Καρβάλης γεμίζει δύο Παναγίες. Εννοώντας τις εκδηλώσεις του COSMOPOLIS που εξελίσσονταν ταυτόχρονα στη συνοικία της Παναγίας.

Το κοινό χειροκρότησε όλα τα συγκροτήματα περισσότερο όμως όταν στη σκηνή εμφανίζονταν γνωστοί χορευτές, διότι εκπροσωπούσαν συλλόγους της Νέας Καρβάλης.

 

Διαβάστε επίσης