• 16 Απριλίου 2024,

Mετά τις καταιγίδες και τις καταστροφικές πλημμύρες την σκυτάλη πήρανε οι σεισμοί !

 Mετά τις καταιγίδες και τις καταστροφικές πλημμύρες την σκυτάλη πήρανε οι σεισμοί !

Η διαφορά ενός σεισμού από μία έντονη καταιγίδα με καταστροφικές πλημμύρες είναι ότι ο σεισμός , ακόμα. δεν μπορεί να προβλεφθεί και συνήθως σου έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις.

Επίσης σίγουρο είναι ότι ένας ισχυρός σεισμός προκαλεί μεγαλύτερες καταστροφές από ότι μια πλυμμήρα και σίγουρα ένας σεισμός απειλεί περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Και ενώ ο σεισμός δεν μπορεί να προβλεφθεί , όπως γίνεται συνήθως με τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπάρχει θέμα και μετά αφού δύσκολα οι σεισμολόγοι θα συμφωνήσουν στις εκτιμήσεις τους για την ένταση του.

Ο καθένας θα λέει τα  δικά του, με επιχειρήματα, και στο τέλος θα αρχίσουν και τα μπενιλίκια μεταξύ τους.

Αυτό που γίνεται στην φάρα ( με την καλή έννοια) των σεισμολόγων δεν γίνεται πουθενά.

Για αρκετό διάστημα μετά τον σεισμό μαλώνουν την ένταση του και στο τέλος συμφωνούν ότι διαφωνούν.

Ο πρόσφατος σεισμός που έγινε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης οι μισοί μας λέγανε ότι είχε επίκεντρο την Κρήτη και οι άλλοι μισοί τα Κύθηρα.

Τελικά τα βρήκανε κάπου ενδιάμεσα.

Οι μισοί μας λέγανε για σεισμό ένταασης 5,7 και οι άλλοι μισοί για 6,3.

Τελικά η μπίλια έκατσε στο 6,1.

Στο μόνο που συμφωνήσανε είναι ότι ο συγκεκριμένος σεισμός δεν θα έχει μετασεισμούς και δεν έχει καμμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας που ήταν ίδιων κυβικών.

Απλά στον σεισμό των Κυθήρων το επίκεντρο της δόνησης εστιάζεται σε θαλάσσιο χώρο και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα όσο αφορά τις παρενέργειες.

Όσο αφορά τον σεισμό της Αλβανίας που τον μετρήσανε στα 6,4 ρίχτερ και ισοπέδωσε τις περιοχές στις οποίες έγινε περισσότερο αισθητός αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και περισσότερους τραυματίες θα αργήσει πολύ να ξεχάσει η γείτονα χώρα που έτσι και αλλιώς έχει διάφορα θέματα οργάνωσης , υποδομής και οι αντιδράσεις του κράτους σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι αρκετά περιορισμένες και νωχελικές.

Και μην έχετε την εντύπωση ότι αν ένας τέτοιος σεισμός γινόταν στην Ελλάδα θα είχαμε μικρότερες ζημιές και λιγότερες απώλειες.

Σε ένα ποσοστό περίπου 85% υπολογίζεται η ανταπόκριση και συμμόρφωση  του κόσμου στην  εκ νέου εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που έρχεται για να μείνει και να αλλάξει την καθημερινότητα και των καπνιστών αλλά και των μη καπνιστών.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

με το 1 με το 2 μ το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης