• 18 Απριλίου 2024,

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με την εύστοχη λεζάντα « …όταν ο Κώστας Καραμανλής συνάντησε έναν καραμανλή (στην καταγωγή)». Ο οποίος είναι ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Η φωτογραφία προέρχεται από την Ξάνθη και την εκδήλωση της προηγούμενης Κυριακής. Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης θα λάβει μέρος στο συνέδριο της ΝΔ αυτές τις ημέρες στην πρωτεύουσα.

 


 

Ήταν σύσκεψη φορέων και τοπικών παραγόντων σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Καβάλα. Έγινε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Αν δεν γνώριζες αυτές τις λεπτομέρειες, νόμιζες ότι βρισκόσουν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Σε σύσκεψη αστυνομικών και δη αξιωματικών!

 

Ο αυστηρός αντικαπνιστικός νόμος, «σημαία» για την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, θα εφαρμοστεί με τη γνωστή μέθοδο. Όπου δεν αρκούν οι υπηρεσίες, επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία. Μόνο αυτής το προσωπικό επαρκεί. Κι όταν διαπιστώνεται το αντίθετο, έτοιμες είναι οι άμεσες προσλήψεις!

 

Η διεύθυνση Υγείας δεν διαθέτει προσωπικό για τους απαραίτητους και συστηματικούς ελέγχους. Η δημοτική αστυνομία το ίδιο. Αφήστε που αυτή δεν λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα! Το Λιμεναρχείο δεν δείχνει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (άλλες άλλωστε είναι οι προτεραιότητες του). Τι μένει; Μένει η Ελληνική Αστυνομία. Αυτή θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά…

 

Η Ελληνική Αστυνομία επί Χρυσοχοίδη και Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πραγματική ελληνική αστυνομία. Η οποία τιμά την ιστορία της. Δεν είναι το χαλαρό κι άχρωμο πράγμα επί ΣΥΡΙΖΑ… Αυτή λοιπόν είναι κατάλληλη να εμπλακεί στον πόλεμο κατά του καπνού. Με προοπτική μεγάλης επιτυχίας της.

 

Η υπόθεση «σηκώνει» τσιγάρο. Αλλά το τσιγάρο «φέρνει» πρόστιμο. Η πόλη και ο Νομός δεν μπορούν να είναι εξαίρεση. Έτσι η Καβάλα από πόλη του καπνού- εκείνα τα χρόνια- θα γίνει πόλη χωρίς καπνό. Και χωρίς κάπνισμα. Αυτό είναι πρόοδος. Είναι προστασία της δημόσιας υγείας. Το ίδιο άλλωστε έπραξαν από καιρό όλα τα κράτη του κόσμου. Τα πολιτισμένα. Δεν θα το κάνει η Ελλάδα;

 

Το αργότερο από τη Δευτέρα μπαίνει τάξη και πλήρης απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς και προστατευμένους χώρους. Σύντομα θα δούμε και στην Καβάλα γνωστές μας εικόνες από το εξωτερικό. Π.χ. στην Ολλανδία καπνίζουν φανατικά αλλά εκτός καταστήματος. Οι επαγγελματίες διαθέτουν τις πάντα χρήσιμες σόμπες υγραερίου κι όσοι κρυώνουν πολύ, έχουν έξτρα δώρο μια κουβέρτα! Έρχεται η εποχή της σόμπας, της κουβέρτας και της γενικής απαγόρευσης. Χειμώνας είναι, θα περάσει…

 

Στο δια ταύτα. Οι επαγγελματίες που θίγονται από το νόμο ζητούν το γνωστό. Ο νόμος να εφαρμοστεί απ’ όλους. Τούτο θα επιτευχθεί α) κατόπιν μεταξύ τους συνεννόησης (πράγμα αδύνατο στην Ελλάδα) β) με αυστηρούς ελέγχους που θα έχουν συντονισμό και διάρκεια. Το δεύτερο για την ελληνική πραγματικότητα είναι αδύνατο. Υπό αυτές τις συνθήκες θα βιώσουμε τα γνωστά. Για ένα πρώτο και μικρό διάστημα ο νόμος θα τηρηθεί. Στη συνέχεια (όταν «κοπάσουν» οι έλεγχοι) άπαντες θα βρουν το κατάλληλο «παραθυράκι» και θα βολευτούν.

 

Έρχονται Χριστούγεννα κι ο σύλλογος Πνοή ανακοινώνει: Ετοιμάζεται πυρετωδώς το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Συλλόγου για το χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ! Θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 στην Εθνική Τράπεζα (στο κατάστημα της πλατείας) , στον πεζόδρομο της Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Πτώση σοβάδων σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο πεζοδρόμιο της Ομόνοιας, διασταύρωση με Αβέρωφ. Δυστυχώς χθες το πρωί δεν φάνηκε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας των διερχόμενων. Ίσως γιατί οι υπεύθυνοι της πολυκατοικίας από την οποία πέφτουν οι σοβάδες δεν αντιλήφθηκαν προς το παρόν το πρόβλημα.

 

Ανακοινώθηκαν προχθές επίσημα οι εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Παρουσιάζουν ενδιαφέρον αφού ορισμένες είναι καινοτόμες. Η επιτυχία των εκδηλώσεων είναι άλλη. Οργανώνονται με σχεδόν μηδενικό προϋπολογισμό δαπανών. Το παράδειγμα μοναδικό. Μια τρανή απόδειξη ότι για να κάνεις κάτι αξιόλογο, δεν είναι απαραίτητο το γεμάτο πορτοφόλι. Ως εκ τούτου αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Και καλή επιτυχία!

 

Μια ανάρτηση του κ. Παναγιώτη Χατζηχρήστου κατά του κ. Μέτιου προβλήθηκε στοχευμένα και εκτεταμένα χθες. Αφορά την επίσκεψη Μέτιου πρόσφατα στα Τενάγη. Στα πλημμυρισμένα Τενάγη. Έντεχνα παραλείπεται η σημαντική λεπτομέρεια. Ο κ. Παναγιώτης Χατζηχρήστου εκτός από γραμματέας του συλλόγου Αγροτών Καβάλας ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον κ. Τοψίδη.

 

Καταλαβαίνουμε ότι η παράταξη Τοψίδη με αφορμή τις ζημιές από τις πλημμύρες κάνει συντονισμένη επίθεση κατά του κ. Μέτιου. Την οποία κατανοούμε και αποδεχόμαστε. Αρκεί να υπάρχει μεταξύ μας μια ελάχιστη έστω ειλικρίνεια και αλήθεια. Ένας υποψήφιος του Τοψίδη θα μπορούσε να σχολιάσει θετικά την όποια δραστηριότητα του Περιφερειάρχη; Στην παρούσα φάση μάλλον όχι.

 

Ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΒΦΛ Παναγιώτης Παναγιωτίδης απέρριψε χθες την πρόταση και ιδέα, το γραφείο των σωματείων συνταξιούχων να μετακομίσει στον 3ο όροφο του κτιρίου του ΕΥΚ. «Υπάρχουν πολλά σκαλάκια άρα ταλαιπωρία» σημείωσε.

 

Πρώτον, το κτίριο διαθέτει ασανσέρ. Δεύτερον, η λύση του 3ου ορόφου είναι μια καλή βάση συζήτησης για την εξεύρεση λύσης επί του θέματος που ανέκυψε. Στο κάτω κάτω της γραφής αν ο 3ος όροφος είναι δύσκολος για τους συνταξιούχους (το καταλαβαίνουμε), είναι εύκολος για όσους θα παρακολουθήσουν τα περίφημα σεμινάρια του ΕΥΚ.

 

Ποια είναι η γνώμη σας για την Κυβέρνηση; ρωτήθηκε χθες ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Γιώργος Παπαφιλίππου. Η απάντηση του ήταν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη. Σύντομη και περιεκτική: « Τραγική η κατάσταση. Απ’ το κακό στο χειρότερο».

 

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννης Κελγιώργης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής για τη σημερινή Black Friday στην αγορά: « Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει φέτος ακόμη πιο έντονα. Με διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκπτώσεις από την πλειοψηφία των μελών μας».

 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα τα 695 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος. Τα οποία συνεδριάζουν πρώτη φορά αύριο (στην Αθήνα). Στα ονόματα που έγιναν γνωστά περιλαμβάνονται και οι Βασίλης Βασιλικός, Τρύφωνας Αλεξιάδης. Η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου. Οι τρεις πρώην βουλευτές Καβάλας Εμμανουηλίδης- Μορφίδης- Παπαφιλίππου. Ο γραμματέας της νομαρχιακής Θόδωρος Μπόνος. Οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ Κυριάκος Κελίδης- Βασίλης Τραϊφόρος. Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης αλλά και ο διευθυντής των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

 

Ο Νομός Καβάλας συμμετέχει στην νέα κεντρική επιτροπή της ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα). Την εκπροσωπεί ο προερχόμενος από τη ΔΕ Ελευθερών (πρώην δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου) κ. Τάσος Ορφανίδης. Στην πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία στην Αθήνα συμμετείχε και ο πρώην βουλευτής Ηλίας Ιωαννίδης.

 

Η ιστοσελίδα voria.gr επανήλθε χθες στο θέμα των προς πώληση ξενοδοχείων. Για το Νομό Καβάλας σημειώνει: «Η αμφιθεατρική Καβάλα έχει μία σειρά από παραθεριστικές περιοχές όπως η Νέα Πέραμος, η Νέα Ηρακλείτσα, στις οποίες καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός από τα 19 ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή και είναι προς πώληση. Οι τιμές ξεκινούν από 290.000 ευρώ και φτάνουν τα 2,8 εκατ. ευρώ. Υπάρχει και περίπτωση νεόδμητου ξενοδοχείου, στο κέντρο της Καβάλας, του οποίου έχει κατασκευστεί ο σκελετός και αποτιμάται στα 450.000 ευρώ η τιμή πώλησης του. Μάλιστα στην αγγελία αναφέρεται πως «το έργο μπορεί να ενταχθεί και σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση».

Στο σμαράγδι του Αιγαίου, όπως έχει χαρκατηριστεί η Θάσος, 14 ξενοδοχεία αναζητούν αγοραστή. Οι τιμές πώλησης τους ξεκινούν από 350.000 για ενοικιαζόμενα δωμάτια και φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ για ανακαινισμένο ξενοδοχείο στη Χρυσή Αμμουδιά.

 

Μέσα στη φούρια των πρώτων της ημερών η νέα διοίκηση του Δήμου Καβάλας δείχνει να ξέχασε κάποια πράγματα. Το πρώτο είναι η συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής τουριστικής προβολής. Το δεύτερο αφορά τη διοργάνωση του αεροπορικού σόου το προσεχές Καλοκαίρι. Κάποια στιγμή δεν πρέπει να συνεδριάσει η επιτροπή τουριστικής προβολής; Κάποια στιγμή δεν οφείλει κάποιος να απευθυνθεί στον διευθυντή του αεροπορικού σόου κ. Πάνο Γεωργιάδη.

 

Στην πόλη των Σερρών προβληματίζονται και σχεδιάζουν την τουριστική τους προβολή. Διαβάζουμε μία από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών του κοντινού μας νομού αφού αφορά και την παραλία Οφρυνίου: «Να στηθούν περίπτερα Τουριστικής Προβολής του Νομού Σερρών  με μονοήμερες εκδρομές στις γειτονικές παραλιακές περιοχές της Ασπροβάλτας, Οφρυνίου και Σταυρού. Τα περίπτερα να είναι σε κεντρικά σημεία των περιοχών και κατά τη διάρκεια όλης της Θερινής περιόδου. Η συγκεκριμένη δράση θα πρέπει να γίνει είτε σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ είτε με ιδιώτες τουριστικών λεωφορείων για τις εκδρομές που θα δρομολογηθούν. Εκδρομές με στάσεις στον Λέοντα της Αμφίπολης ,τον Λόφο Καστά ,το Σπήλαιο Αλιστράτης ,το κέντρο των Σερρών ,την Λίμνη Κερκίνη ή συνδυαστικά με επισκέψεις σε μοναστηριακούς χώρους ,έχουμε την πεποίθηση πως θα προσελκύσουν τους τουρίστες».

Διαβάστε επίσης