Μετά τις βροχές έρχονται πάλι 36άρια και μετά πάλι βροχές …

 Μετά τις βροχές έρχονται πάλι 36άρια και μετά πάλι βροχές …

Εσείς που βιάζεστε να φέρετε το Φθινόπωρο θα πρέπει να έχετε υπομονή γιατί το Φθινόπωρο φέτος θα αργήσει.

Το γεγονός οτι θα χαλάσει λίγο ο καιρός τις επόμενες ημέρες δεν σημαίνει οτι “καθαρίσαμε” με το φετεινό καλοκαίρι.

Όπως όλα δείχνουν αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει , σύμφωνα πάντα με την προβλέψεις της ΕΜΥ , ελάχιστα την δική μας περιοχή αφού η πιο πρόσφατη πρόβλεψη δίνει βροχές Δευτέρα βράδυ προς ξημερώματα Τρίτης  με 30 βαθμούς η ανώτερη την Δευτέρα και 34 την Τρίτη.

Απο την Τετάρτη που αρχίζουν τα φαινόμενα να υποχωρούν έρχονται τα 36άρια για να μας θυμίσουν οτι το καλοκαίρι είναι εδώ αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες οι βροχές απο εδώ και πέρα θα είναι πιο συχνές.

Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι ο φετεινός Σεπτέμβρης θα είναι καλοκαιρινός και αυτό που παίζει είναι τι θα γίνει τον Οκτώβρη αφού οι αρχικές προβλέψεις κάνουν λόγο για έναν επίσης ήπιο και ανοιξιάτικο Οκτώβρη.

Το Σαββατοκύριακο που έρχεται είναι το πρώτο του φετεινού Σεπτέμβρη που σημαίνει οτι σιγά – σιγά θα αρχίσουν και οι αναχωρήσεις των Βαλκάνιων τουριστών που όμως μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα κάνουν ακόμα πολλές , μικρότερης διάρκεια βέβαια , επιδρομές.

Για τους περισσότερους Βουλγάρους η Καβάλα είναι ο αγαπημένος τους προρισμός και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει γρήγορα.

Το θέμα και το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τους Τούρκους που έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές οτι κάνουν την διαφορά και είναι αυτοί που προκαλούν και προβληματισμό όταν δεν έρχονται.

Αυτό το καλοκαίρι που φεύγει ήταν το πρώτο μετά απο αρκετά καλοκαίρια που δεν ήρθανε αρκετοί Τούρκοι τουρίστες αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι το τελευταίο ή του χρόνου θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Η άσχημη οικονομική κατάσταση της Τουρκίας που εμποδίζει τους  Τούρκους τουρίστες να έρθουν προς τα εδώ και παράλληλα κάνει την γείτονα χώρα έναν απο τους πιο δημοφιλείς προορισμούς (λόγω λίρας) είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κυρίως ρίχνοντας τις τιμές γιατί άλλη μία αλήθεια είναι οτι τα τελευταία καλοκαίρια “πήρε αέρα ο κώλος μας” και υπερεκτιμήσαμε κάποια πράγματα και κυρίως την διαμονή.

Αν θέλουμε να φέρουμε πίσω αυτούς που χάσαμε θα πρέπει να μειώσουμε τις τιμές και παράλληλα να ανεβάσουμε ένα κλικ πάνω τις παροχές μας για να γίνουμε περισσότεροι ανταγωνιστικοί.

Αυτό ισχύει και για τις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας αλλά κυρίως για τα σπίτια που ενοικιάζονται μέσω της γνωστής πλατφόρμας Air bnb .

Τα πρώτα καλοκαίρια των Βαλκανικών επιδρομών που είμασταν και εμείς και αυτοί απροετοίμαστοι ξέρετε πόσα δωμάτια κλουβιά νοικιαζόταν σε τιμή σουίτας ;

Μέχρι που ξύπνησαν οι Βούλγαροι και πλέον επιλέγουν σε πρώτη φάση και σε δεύτερη παζαρεύουν.

Οι εποχές των παχέων αγελάδων νομίζω οτι έχουν  περάσει.

 

Ηταν πραγματικά το προχθεσινό φεγγάρι το κάτι άλλο.

Πεντακάθαρος ουρανός και ένα φεγγάρι να !

Ηταν η Αυγουστιάτικη πανσέληνος που μας έστειλε το μήνυμα με τον δικό της τρόπο οτι θα πρέπει σιγά – σιγά να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επόμενη εποχή που έρχεται και είναι το Φθινόπωρο ;

Αυτό το Αυγουστιάτικο φεγγάρι νομίζω οτι ήταν το καλύτερο φινάλε σε ένα καλοκαίρι που μας ζόρισε ιδιαίτερα με τις καιρικές συνθήκες Ιούνιο και Ιούλιο.

 

Ο Εros Ramazzotti βρίσκεται εδώ και κανά 15νθήμερο στη Μύκονο για διακοπές και θα κάτσει στην Ελλάδα μέχρι και τις 20 του Σεπτέμβρη αφού στις 15 έχει και τον γάμο του φίλου του πλέον Αντώνη Ρέμου στην Αθήνα.

Ο Eros Ramazzotti βρίσκεται  στην Μύκονο σε πλήρη σύνθεση με όλη του την οικογένεια και την σύζυγο του που δίνει ρεσιτάλ κάθε μέρα στις παραλίες του νησιού των ανέμων.

 

Ακόμα μεγαλύτερη θα είναι  η επιτυχία του φετεινού  φεστιβάλ των χρωμάτων και ας μην υπάρχει επώνυμος παρουσιαστή στην εκδήλωση.

Η φρεσκάδα και η ξενοιασιά των παιδιών θα τα ξεπεράσει όλα και θα πρωταγωνιστήσει για άλλη μια χρονιά σε ένα φεστιβάλ που κυριαρχούν τα χρώματα.

Ο Σφίνος που ζήτησε πολλά και δεν θα έρθει τελικά ας πρόσεχε.

Μπορούμς και χωρίς αυτόν.

 

Χρόνια πολλά στον Φανούρη έστω και καθυστερημένα.

Η παράδοση λέει οτι την φανουρόπιτα την φτιάχνουμε όταν χάνουμε κάτι και θέλουμε να μας φανερωφεί.

Επίσης τα ελεύθερα κορίτσια βάζανε ένα κομμάτι φανουρόπιτα κάτω απο το μαξιλάρι για δούνε στο όνειρο τους ποιόν θα παντρευτούνε.

Το θέμα είναι τι γίνεται αν αυτόν που θα δείς στο όνειρο σου δεν είναι μέσα στα πλάνα σου.

 

Πρόβλημα και αλόρα !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης