μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Δήμος Καβάλας έκανε φέτος το Καλοκαίρι ένα θετικό βήμα ως προς την παραλία της Ραψάνης. Φρόντισε να υπάρχει ναυαγοσώστης. Με αυτόν τον τρόπο λύθηκαν κάποια βασικά ζητήματα της πολυσύχναστης πλαζ. Όχι όλα φυσικά.

Πρόβλημα είναι το ότι για να φθάσεις στην Ραψάνη πρέπει να διασχίσεις έναν δρόμο όπου τα αυτοκίνητα τρέχουν. Τρέχουν πολύ. Έναν δρόμο που έχει διαβάσεις αλλά αυτές δεν είναι ορατές αφού δεν έχουν συντηρηθεί.

Κάθε μέρα ένα σωρό άνθρωποι διασχίζουν το οδόστρωμα, ελπίζοντας ότι οι οδηγοί θα τους προσέξουν. Έστω του χρόνου το Καλοκαίρι πρέπει να εξεταστεί η λήψη ειδικών μέτρων προκειμένου εκτός από διαβάσεις να υπάρχουν χαμηλές ταχύτητες. Κάτι πρέπει να γίνει στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

==========================================================

Έως και χθες το απόγευμα ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης δεν είχε απαντήσει στην κριτική που από το Σάββατο δέχονταν. Αιχμή του δόρατος της οποίας ήταν οι δηλώσεις του συνήθως ουδέτερου Νίκου Παναγιωτόπουλου. Το ότι ο κ. Λαζαρίδης δεν απάντησε έγκαιρα είναι ένα το κρατούμενο.

 

Είναι φανερό ότι με την επίσκεψη της κ. Κεφαλογιάννη φρόντισε και ήταν αρκετά προσεκτικός. Περισσότερο από προηγούμενα περιστατικά και γεγονότα. Παρόλα αυτά δεν γλίτωσε την κριτική. Αυτή μάλιστα του ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε. Από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

 

Η στάση του Νίκου Παναγιωτόπουλου εξέπληξε πολλούς. Φούντωσε τα λόγια των άλλων (των γνωστών άλλων) δημιούργησε κλίμα, το οποίο κάποιος δεν μπορεί να μην υπολογίσει. Τώρα η ΝΟΔΕ Καβάλας ετοιμάζει γενική αντεπίθεση ενώ τα νέα της Καβάλας είναι βέβαιο ότι θα φθάσουν στην Αθήνα.

 

Περιμένοντας την απάντηση Μακάριου Λαζαρίδη, έχουμε να θυμηθούμε τα εξής: Πόσο θερμά τον υποδέχθηκαν άπαντες όταν πρώτη φορά εξεδήλωσε την πρόθεση επανασύνδεσης με την Καβάλα. Πόσο τον στήριξαν ακόμη κι όταν τους είπε ότι θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής. Υπάρχουν ένα σωρό φωτογραφίες εκείνων των καταστάσεων. Τι μεσολάβησε κι ο έρωτας έγινε πόλεμος, το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Βασικά ο Μακάριος Λαζαρίδης.

 

Είναι ολοφάνερο ότι κάτι δεν πήγε καλά. Υποψιαζόμαστε τα επιχειρήματα του, τις απόψεις του. Αλλά αγαπητέ, δεν γίνεται και σε αυτόν τον καυγά να φταίνε μόνο οι άλλοι. Κάποια λάθη έγιναν και από τον κ. Λαζαρίδη. Έσχατης σημασίας είναι αυτό με την επίσκεψη Κεφαλογιάννη. Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

 

Προβλέπουμε ότι τα πράγματα θα συνεχιστούν στην ίδια ένταση. Προβλέπουμε κι άλλα επεισόδια στο σήριαλ. Έως ότου έρθει η ώρα για ένα οριστικό ξεκαθάρισμα. Η ώρα αυτή θα είναι- εκτός απροόπτου πάντα- η ώρα της ανακοίνωσης του βουλευτικού ψηφοδελτίου. Μέχρι τότε υπομονή.

 

Σημειώνουμε- αφού εδώ που φθάσαμε όλα έχουν τη σημασία τους- ότι η κ. Αρετή Κώστη κάνει κανονική προεκλογική εκστρατεία κινούμενη σε όλο το Ν. Καβάλας . Φέρεται να λέει στους φίλους της ότι είναι σίγουρη στο ψηφοδέλτιο! Κανένα πρόβλημα με την κ. Κώτση. Αν όμως είναι κι αυτή σίγουρη, δεν είναι ελάχιστες οι θέσεις απομένουν κενές στο ψηφοδέλτιο; Που να χωρέσουν όλοι οι άλλοι;

 

Επεισοδιακή η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Με διακοπή, λόγω παραλίγο σύρραξης! Συζητούνταν η εκκαθάριση και διάλυση της ΔΕΥΑ Βόλου. Διαβάζουμε στο διαδίκτυο: Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος είπε «…δεν είμαστε εναντίον των εργαζομένων, αλλά υπάρχει μεγάλη αδικία όταν ο κόσμος πεινάει και είναι άνεργος, μεγάλος αριθμός από τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΒ να παίρνει καθαρά πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να μπει τάξη. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για ποιον λόγο αναγκαζόμαστε να οδηγήσουμε την ΔΕΥΑΒ σε εκκαθάριση».

 

Όλα αυτά κάτι μας θυμίζουν. Μας θυμίζουν τα δικά μας, τα οποία όδευαν προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Έως ότου τα δεδομένα στη ΔΕΥΑ Καβάλας άλλαξαν. Έκτοτε γίνεται μια διαφορετική προσπάθεια, η οποία ακόμη και σήμερα ψάχνει να βρει οδό δικαίωσης. Είναι δύσκολο. Όταν κάποιοι όφειλαν να διορθώσουν την κακή λειτουργία του βιολογικού, τιμωρούσαν τους «κακούς» εργαζόμενους! Όταν κάποιοι όφειλαν να εξασφαλίσουν καθαρό νερό στο Ζυγό, έλεγαν ότι με το νερό του χωριού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

 

Πληθαίνουν τα παράπονα των πολιτών για τα σκοτάδια της πόλης. Αναφέρεται χωρίς επαρκή φωτισμό η κεντρική πλατεία (υπάρχουν σχετικές, πρόσφατες φωτογραφίες στο διαδίκτυο) αλλά και η συμβολή των οδών Σερδάρογλου- Ευριπίδου (περιοχή Ποταμουδίων).

 

Από τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ μάθαμε κάτι ακόμη. Το έργο της οδού Βενιζέλου (και Ερυθρού Σταυρού) δεν τέλειωσε. Δεν παραλήφθηκε επισήμως και οριστικώς. Αν αυτό είναι αλήθεια (είναι;) τότε απορούμε για τον λόγο που συντηρεί την εκκρεμότητα.

 

Ο Κωστής Σιμιτσής και ο Γιάννης Μούτλιας καταψήφισαν σε συνεδρίαση της διοίκησης της Δημωφέλεια την επικείμενη διοργάνωση του Φεστιβάλ των Χρωμάτων. Αυτό το έκαναν, αναφέρει το πρακτικό της απόφασης, επειδή όπως διαπίστωσαν πρόκειται για απευθείας ανάθεση 24.000 ευρώ περίπου. Κι ενώ καταψήφισαν επικαλούμενοι λόγο σημαντικό, δημόσια δεν είπαν το παραμικρό. Έκριναν ότι το ζήτημα που αυτοί εντόπισαν δεν αξίζει να απασχολήσει την υπόλοιπη κοινωνία.

 

Ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ προβλέπει ποσό 1.000 ευρώ συν ΦΠΑ για την παρουσίαση της εκδήλωσης. Βολιδοσκοπήθηκε ο Τ. Σφήνος, το κασέ του οποίου είναι κοντά στα 6.000 ευρώ (όταν πρόκειται για παράσταση του). Κατά συνέπεια δεν υπήρχε ενδεχόμενο να δεχθεί με τα προαναφερθέντα οικονομικά δεδομένα. Μας προέκυψαν ντόπιοι παρουσιαστές, εκπρόσωποι της γενιάς που πάνω κάτω θα λάβει μέρος στο φεστιβάλ. Η άμεση ή έμμεση άρνηση του Σφήνου βγήκε σε καλό. Πάσης φύσεως.

 

Έντονα κουτσουμπολιά αφορούν «οικογενειακές ιστορίες» Μητρόπολης της περιοχής. Τα έγραψε (αρκετά αόριστα) στη σελίδα του γνωστός αναλυτής εκκλησιαστικών ζητημάτων. Καταλαβαίνουν μόνο όσοι ξέρουν τις υποτιθέμενες λεπτομέρειες. Οι υπόλοιποι μόνο υποψιάζονται…

 

Ο Γιώργος Τσακίρης, πρώην Ανεξαρτήτων Ελλήνων Καβάλας, ρωτά κι έχει απόλυτο δίκιο: «Ζητήθηκε ή (τουλάχιστον) επικαιροποιήθηκε η γνώμη του Περιφερειακού ή/και των Δημοτικών Συμβουλίων απ’ όπου θα περάσει ο “νέος” αγωγός ή θα βρεθούμε πάλι προ εκπλήξεων ;». Γράφει φυσικά για την όδευση του αγωγού Ποσειδώνα.

 

Ο Κώστας Παπαμερής ισχυρίζεται ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ (σήμερα Κίνημα Αλλαγής) αλλά στηρίζει τον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Ο Κώστας Παπακοσμάς παραμένει στο Κίνημα Αλλαγής Καβάλας αλλά συνεργάζεται με τη Δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα. Κι άλλα πολλά παραδείγματα, ιδίου πολιτικού κλίματος. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρείται απίθανη η συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Αυτό θα εξεταστεί κι ίσως αποφασιστεί μόνο όταν το Κίνημα Αλλαγής πάψει να συνδιαλέγεται με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη.

 

Ίσως γίνει το άλλο. Που έγκαιρα ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Η συνεργασία του ΚΙΝΑΛΛ με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ. Πλην όμως για να συνεργαστείς με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάψεις να συνεργάζεσαι με τον νικητή αντίπαλο του…

 

Δεν ξέρουμε για την παράσταση, θα κριθεί στην ώρα της. Η συνέντευξη τύπου που έγινε χθες για τις «Εκκλησιάζουσες» ήταν μια καλή στιγμή του φετινού φεστιβάλ. Παρόντες όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών ονομάτων. Ξεχώρισε ο Γιώργος Κωνσταντίνου, άνθρωπος σεμνός και χαμογελαστός. Κάποτε έτσι ήταν όλο το Καλοκαίρι. Έτσι ήταν όλες οι συνεντεύξεις του φεστιβάλ των Φιλίππων. Κάποτε… Στην πορεία περιορίστηκαν. Όχι με ευθύνη των διοργανωτών του φεστιβάλ.

 

Συνέντευξη στη Βραδυνή της Κυριακής για το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Τίτλος της « Αμετανόητοι τρομοκράτες κι αμετανόητη Αριστερά».

 

Ο ΤΑΡ έχει υποσχεθεί συνεχή ενημέρωση περί του αποτελέσματος των αρχαιολογικών ερευνών στη θέση Καρυδιές. Ήρθε η ώρα να τηρήσει την υπόσχεση του προκειμένου να ξέρουμε τι μας γίνεται και να μην ταλαιπωρούμαστε από διάφορες φήμες. Που τις περισσότερες φορές είναι υπερβολικές.

 

Στις προηγούμενες δίκες της υπόθεσης των διμήνων του Παγγαίου άπαντες έδειχναν σπουδή ώστε η εκδίκαση της υπόθεσης να αναβληθεί. Το κατάφεραν δύο φορές ελπίζοντας και περιμένοντας την τροπολογία του Υπουργείου των Εσωτερικών. Τώρα που τροπολογία δεν υπάρχει, φθάσαμε στο αντίθετο σημείο. Όλοι ζητούν η δίκη της 4ης Σεπτέμβρη να γίνει κανονικά. Θα γίνει; Ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι αφού συνεχίζουμε να ζούμε στην Ελλάδα.

 

Για την χθεσινή μέρα ο Μάκης Παπαδόπουλος δεν είχε ανακοίνωση- δελτίο τύπου. Είχε μια απλή ανάρτηση στο διαδίκτυο. Με κριτική στη Δήμαρχο φυσικά.

 

Πετυχημένη η εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου στο φάρο της Παναγίας την Κυριακή το βράδυ. Με αρκετό κόσμο. Ο οποίος χειροκρότησε τους μουσικούς αλλά και την ιδέα της διοίκησης του συμβουλίου. Απλά πράγματα και σημαντικά ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης