Μετά το κύμα κακοκαιρίας ο Δήμος παραλαμβάνει τα δύο νέα εκχιονιστικά οχήματα

 Μετά το κύμα κακοκαιρίας ο Δήμος παραλαμβάνει τα δύο νέα εκχιονιστικά οχήματα

Εδώ κι 1,5 περίπου χρόνο ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την προμήθεια οχημάτων διαφόρων τύπων για την κάλυψη των εργασιών του. Μεταξύ των οχημάτων που θα παραλάβει ο Δήμος Καβάλας περιλαμβάνονται και δύο εκχιονιστικά τα οποία δυστυχώς δε θα τα έχει στη διάθεσή του ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανέστη Τσουρουκίδη που δήλωσε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ:

«Προετοιμαστήκαμε για την κακοκαιρία με όσα μέσα διαθέτουμε. Δύο καινούργια εκχιονιστικά μηχανήματα ακόμη δεν έχουν παραληφθεί λόγω γραφειοκρατίας. Προ των εορτών, η δήμαρχος παραινέβη στη διαδικασία και ζήτησε την ταχύτερη έλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων. Δυστυχώς, αυτό δε στάθηκε εφικτό. Κατά τη γνώμη μου, ευθύνεται η γραφειοκρατία και γενικότερα το σύστημα. Υπενθυμίζω ότι πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Καβάλας, κατόπιν της κριτικής που είχε δεχθεί από την αντιπολίτευση, πριν από 1,5 περίπου χρόνο».

Σχετικά με την κακοκαιρία που αναμένεται σήμερα ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να διαθέσει όπου και εάν απαιτηθεί, δύο μηχανήματα JCB, ένα πολυμηχάνημα και αλατιέρες που όμως χαρακτηρίζονται από τους αρμόδιους ως ιδιαιτέρως παλιάς τεχνολογίας. Στο ερώτημα εάν υπάρχουν χειριστές, ευτυχώς η απάντηση είναι θετική. Αναφορικά με την αλλαγή και την επιδείνωση του καιρού, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας εκτιμά ότι τα φαινόμενα στην Π.Ε. Καβάλας θα ενταθούν από σήμερα το μεσημέρι, ενώ περισσότερο χιόνι αναμένεται τα ξημερώματα της Παρασκευής και σε όλη τη διάρκεια του συγκεκριμένου 24ωρου. Η πολιτική προστασία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να λάβει τα μέτρα της κατά το δυνατόν νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης