Μετά το Νοσοκομείο η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για τον Αλέξη Πολίτη

 Μετά το Νοσοκομείο η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για τον Αλέξη Πολίτη

Οι προηγούμενοι μήνες άλλαξαν θεαματικά τα δεδομένα στην καθημερινότητα του συμπολίτη γιατρού Αλέξη Πολίτη. Μετά από μία πετυχημένη παρουσία ως γιατρός του Νοσοκομείου Καβάλας διάρκειας 10 ετών, αποχώρησε από αυτό λόγω λήξης της σύμβασης. Η οποία δεν μπορούσε να ανανεωθεί. Σχεδόν ταυτόχρονα αποδέχτηκε την πρόταση του Χρήστου Μέτιου,  συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα αν και «πρωτάρης» εξελέγη με αξιοπρόσεκτο αριθμό σταυρών προτίμησης. Το προηγούμενο διάστημα ορίστηκε εντεταλμένος σύμβουλος με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Πολύ πρόσφατα εξελέγη με μεγάλη αποδοχή, αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Αλέξης Πολίτης δεν εγκαταλείπει την ιατρική, η οποία είναι πάντα η πρώτη του προτεραιότητα. Υπάρχουν σχετικά σχέδια που επεξεργάζεται, θα τα ανακοινώσει έγκαιρα ο ίδιος. Η συνέντευξη του στην Πρωινή αφορούσε την πρώτη του εμπειρία,  ασχολούμενος με τα κοινά. Ως εντεταλμένος σύμβουλος και περιφερειακός σύμβουλος στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.  Μεταξύ άλλων ο Αλέξης Πολίτης είπε στην Πρωινή: «Για όλους μας στην ομάδα του Χρήστου  Μέτιου η 1η Σεπτέμβρη δεν μας βρήκε ανέτοιμους.

Πολύ περισσότερο εμάς που δεν είχαμε προηγούμενη εμπειρία. Ξεκινήσαμε δυνατά. Για μένα ήταν μία δύσκολη περίοδος γιατί αποχώρησα μετά από 10 χρόνια από το Νοσοκομείο Καβάλας. Σημειώθηκε μία τεράστια αλλαγή στη ζωή μου. Ασχολούμαι ήδη με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Έκανα την έρευνα μου,  ανέλυσα τα δεδομένα. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι που ο κόσμος μπορεί και να μη γνωρίζει. Μέσα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα μπορούμε να κερδίσουμε πολλά».

Ο Αλέξης Πολίτης ως πρωτοεμφανιζόμενος στις περιφερειακές εκλογές δεν είχε ιδιαίτερη ανάμειξη στην αντιπαράθεση των παρατάξεων Χρήστου Μέτιου- Χριστοδούλου Τοψίδη. Βλέπει το όλο ζήτημα από μία απόσταση. Γεγονός που τον διευκολύνει να εκφράζεται για αυτό με μετριοπάθεια. Δηλώνει χαρακτηριστικά ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και παρατηρεί ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την προηγούμενη εβδομάδα, το κλίμα ήταν πολύ καλό. Σε αντίθεση με όσα ήδη έγιναν στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Τελικά ο Αλέξης Πολίτης συμφωνεί ότι όλοι,  είτε διοικούν είτε αντιπολιτεύονται,  πρέπει να έχουν βασική προτεραιότητα το συμφέρον του τόπου.

Διαβάστε επίσης