Μέτρα ή Μέτρα …..

 Μέτρα ή Μέτρα …..

Καλό μήνα και μην ξεχνάτε οτι ο Φλεβάρης έτσι και ξεχαστεί και Φλεβίσει ….. καλοκαίρι θα μυρίσει.

Γιατί η ελπίδα ρε λεβέντες πεθαίνει τελευταία.

Δυστυχώς η γνωστή αυτή  παροιμία μπορεί να είναι για όλους τους Φλεβάρηδες εκτός απο τον φετεινό που πιο πιθανό είναι να θυμώσει και μέσα στο χιόνι να μας παραχώσει, είναι το δεύτερο μέρος της παροιμίας που έχω την εντύπωση οτι ταιριάζει περισσότερο στην παρούσα φάση.

Και ο Φλεβάρης θα είναι ένας δύσκολος μήνας καιρικά αφού το κρύο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του.

Ο φετεινός χειμώνας μέχρι στιγμής είναι ξηρός και παγωμένος.

Δεν έχει βροχές και νοτιάδες που δημιουργούν άλλου είδους προβλήματα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι σήμερα έχουν οδηγήσει σε ύφεση τις ιώσεις αφού πολλά μικρόβια έχουν σκοτωθεί εξαιτίας του ψύχους.

Είναι αυτό που λέμε ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Κατά τα άλλα λέμε καλημέρα σε ένα μήνα που έτσι και αλλιώς είναι δύσκολος και ύπουλος.

Ο Φλεβάρης του 2017 θα είναι ο μήνας που θα πρέπει ο Τσίπρας να καταλήξει αν θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές ή θα υπογράψει και άλλα μέτρα όπως ζητάνε οι δανειστές προκειμένου να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση.

Το πιο πιθανό είναι να γίνει το δεύτερο αφού ο Τσίπρας γνωρίζει καλά οτι αν πάει σε εκλογές θα τις χάσει απο τα αποδυτήρια.

Θα κοιτάξει να φτάσει στο κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης με τις λιγότερες απώλειες αφού είναι βέβαιο οτι κάτι θα υπογράψει.

Στο Μαξίμου λένε οτι θα βάλουν την υπογράφη τους σε μέτρα που θα εφαρμοστούν υπο προυπθέσεις με κυριότερη αυτή του εκτροχιασμού του προγράμματος ενώ διαβεβαιώνουν οτι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα νέο φορολογικό μέτρο η ελληνική βουλή για μετά το 2018.

Αυτές οι διαβεβαιώσεις είναι που με βάζουν σε σκέψεις γιατί θέλω να σας θυμίσω οτι με το ίδιο πάθος ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι την Δευτέρα μετά την νίκη του στις εκλογές της Κυριακής θα έσκιζε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Οχι μόνο δεν τα έσκισε αλλα τα φούσκωσε κιόλας.

Και είναι αλήθεια οτι απο τότε περάσανε πολλές Δευτέρες.

Πάντως στην φάση αυτή που βρίσκεται τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης θα αποφύγει τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι εκτός και αν επιδιώκει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο.

Πάντως οτι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες.

Αν θέλουμε να μείνουμε εντός τροχιάς και να συνεχίσουμε την Ευρωπαϊκή μας πορεία θα πρέπει στις επόμενες 3 εβδομάδες και τα νέα μέτρα να υπογράψουμε και το ΔΝΤ να δεχτούμε στο πρόγραμμα.

Έχουμε καταλάβει πλέον όλοι οτι έτσι και αποχωρήσει το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα και αρχίζουν οι γνωστοί εφιάλτες με τους οποίους όμως τολμώ να πω οτι πλέον οι έλληνες φαίνεται να είναι πιο εξεικοιωμένοι και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αν με ρωτάτε.

Μετά απο τόση πίεση χωρίς αντίκρυσμα  δεν θέλει και πολύ να γυρίσει η πλάκα στο πικάπ  και να έχουμε άλλα.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να το μαζέψει το πράμα και να βάλει την χώρα στην τροχιά του “παρακάτω”.

Υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις αλλα είναι παρακάτω.

Είναι αυτό που λέμε φάγαμε το κεφάλι και έμεινε η ουρά.

Ο Τράμπ είναι σίγουρο οτι πουλάει τρέλα και όλες οι αποφάσεις που παίρνει για τους πρόσφυγες απο τις χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμο θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα δημιουργήσουν στην χώρα ένα σωρό προβλήματα.

Ηδη οι περισσότερες χώρες απο αυτό το απαράδεκτο διάταγμα που υπέγραψε ο Τράμπ έχουν ξεσηκωθεί ενώ καζάνι που βράζει είναι και η Ευρώπη που γνωρίζει οτι μετά την απόφαση αυτή του Τράμπ πάρα πολύ πρόσφυγες θα κοιτάξουν να φρούνε καταφύγιο στις χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Ευχόμαστε ο Φλεβάρης τελικά να είναι ένας καλός μήνας και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη όλη.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης