• 19 Μαΐου 2024,

Μία ακόμη διάκριση των φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΔΙΠΑΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

 Μία ακόμη διάκριση των φοιτητών του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ΔΙΠΑΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Στο φετινό συνέδριο, με θέμα «the Future of Technology and Innovation» που διεξήχθη που διεξήχθη στο Brandenburg της Γερμανία από 24 μέχρι 28 Απριλίου, το ΔΙΠΑΕ συμμετείχε με 4 καθηγητές και 5 φοιτητές.

Η αποστολή επέστρεψε από την Γερμανία με τη βράβευση της επιστημονική εργασίας’: Innovation made by humans forhumans: using design thinking for new product development στην οποία συμμετείχαν τα Πανεπιστήμια Mälardalens Universitet από τη Σουηδία, το HE2B / ISIBU από το Βέλγιο καθώς και το International Hellenic University/ΔΙΠΑΕ με μια φοιτήτρια από το προπτυχιακό τμήμα της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, μια φοιτήτρια από το Executive MBA και έναν καθηγητή του τμήματος.

Η Euroweek είναι ένα ετήσιο διεθνές φοιτητικό συνέδριο, διάρκειας μίας εβδομάδας, που διοργανώνεται από το Prime Networking, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο 19 πανεπιστημίων. Τα τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος συμμετέχουν ενεργά στο δίκτυο εκπροσωπώντας το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Σκοπός του δικτύου είναι να ενισχύσει τις ευκαιρίες διεθνούς σταδιοδρομίας των συμμετεχόντων εκθέτοντας τους σε ένα διεθνές περιβάλλον εργασίας και έρευνας και να ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ τους. Στο πλαίσιο του συνεδρίου υλοποιούνται καινοτόμες ακαδημαϊκές εργασίες τόσο από σπουδαστές όσο και από καθηγητές.

Οι ομάδες εργασίας οι οποίες είναι τριεθνείς (φοιτητές από 3 διαφορετικές χώρες και πανεπιστήμια) συγκροτούνται τον Νοέμβριο και συνεργάζονται επί 5 μήνες να ολοκληρώσουν την έρευνά τους. Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνάντησής τους στο συνέδριο Euroweek, οι φοιτητές παρουσιάζουν την εργασία τους η οποία αξιολογείται από διεθνείς επιτροπές καθηγητών.

Η αποστολή του ΔΙΠΑΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την Βικελίδης – Χρυσανθίδης Α.Β.Ε.Ε. για την ευγενική χορηγία της στο πλαίσιο της δράσης του συνεδρίου «Global Village» όπου το κάθε Πανεπιστήμιο παρουσιάζει μέρος της κουλτούρας από την χώρα του.

Διαβάστε επίσης