• 19 Μαΐου 2024,

Μία ακόμη εβδομάδα διαβούλευση για τα ιχθυοπωλεία στο κέντρο της πόλης

 Μία ακόμη εβδομάδα διαβούλευση για τα ιχθυοπωλεία στο κέντρο της πόλης

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής διαβούλευσης που άρχισε προ λίγων ημερών ο Δήμος Καβάλας σχετικά με τη λειτουργία των ιχθυοπωλείων στο κέντρο της πόλης (σε σχέση με αυτά του υπογείου της δημοτικής αγοράς) δεν τέλειωσε την περασμένη Παρασκευή. Πήρε παράταση μία ακόμη εβδομάδα κι έτσι τελειώνει την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Στο τέλος της αρχικής προθεσμίας δηλαδή την περασμένη Παρασκευή, οι  επαγγελματίες ιχθυοπώλες του υπογείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο. Έκαναν γνωστές τις απόψεις τους στην αντιδήμαρχο Μαρία Φρατζεσκάκη. Κατά πληροφορίες της δήλωσαν ότι διαφωνούν με την κατάργηση ή έστω την αλλαγή του δακτυλίου, εντός του οποίου απαγορεύεται η λειτουργία παρόμοιων καταστημάτων. Έδειξαν να είναι έτοιμοι για μια δυναμική παρέμβαση στη διαβούλευση και σε όσα ακολουθήσουν. Αυτοί ζήτησαν την παράταση, το αίτημα τους έγινε δεκτό.

Ο Δήμος Καβάλας φυσικά και λαμβάνει υπόψη την άποψη τους κι έτσι ενώ ετοιμάζονταν ακόμη και να καταργήσει τον δακτύλιο, τώρα προσανατολίζεται σε μια αλλαγή του. Πρόθεση του φαίνεται να είναι να τον περιορίσει. Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι του Δήμου είναι πολύ προσεκτικοί αφού δεν δημοσιοποιούν τις σκέψεις τους, δίνοντας προτεραιότητα στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Η πρόταση του Δήμου Καβάλας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του αναφέρει τα εξής για τον περιορισμό του  δακτύλιο: «Απελευθερώνεται το επάγγελμα του ιχθυοπώλη και επιτρέπεται η λειτουργία ιχθυοπωλείων στην πόλη της Καβάλας, εκτός από το τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις οδούς : Ομονοίας έως την εκκλησία του Αγίου Παύλου, το τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Αμύντας, Αριστοτέλους, Ίωνος  Δραγούμη και Ομονοίας, το τετράγωνο που περικλείεται επί της οδών 28ης Οκτωβρίου- Ομονοίας-  Δοϊράνης –Βενιζέλου και επί των οδών Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού έως τον Κόμβο του Φαλήρου, επί των οδών Αγίου Νικολάου, Σπετσών, Έλλης, Δαρδανελίων, Ψαρρών, Σπετσών, Ύδρας και τέλος επί της οδού Κύπρου.

Διαβάστε επίσης