• 4 Μαΐου 2024,

Μία ακόμη φορά «… η Μεγάλη Λέσχη παραδίδεται εντός των ημερών»

 Μία ακόμη φορά «… η Μεγάλη Λέσχη παραδίδεται εντός των ημερών»

Ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας Γιάννης Ιακωβίδης δεν φημίζεται για τις συχνές συνεντεύξεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αν και το πόστο του είναι ιδιαίτερα λεπτό και ευαίσθητο, οι δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σπανίζουν. Πρόκειται –καταλαβαίνουμε- για μία συνειδητή επιλογή που αφορούσε ειδικά το πρώτο διάστημα του στο Δήμο.

Διάστημα στο οποίο ενημερώνονταν.

Χθες ο κ. Ιακωβίδης μίλησε για το πώς προσεγγίζει την αρμοδιότητα του. Οι δηλώσεις του έγιναν στο ραδιόφωνο της Πρωινής, στο πλαίσιο των οποίων ανακοίνωσε μία ακόμη φορά ότι «…η Μεγάλη Λέσχη (έργο συντήρησης κι ανακαίνισης) παραδίδεται εντός των ημερών».

Είναι κάτι που το ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα και από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και από προηγούμενους αντιδημάρχους. Ευχόμαστε αυτή τη φορά η προαναγγελία ολοκλήρωσης του πρώτου έργου στη Μεγάλη Λέσχη να γίνει πραγματικότητα. Θυμίζουμε ότι υπάρχει και η άλλη εκκρεμότητα στο ίδιο έργο,  η προμήθεια των επίπλων και λοιπού απαραίτητου εξοπλισμού. Μόνο όταν προμηθευτούν και εγκατασταθούν και τα έπιπλα το κτίριο (ιστορικό για την Καβάλα) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί.  Σύμφωνα με τον Γιάννη Ιακωβίδη μία από τις προτεραιότητες της διοίκησης του Δήμου είναι το γνωστό έργο ανάπλασης στην πλατεία Καπνεργάτη. Το οποίο αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει σοβαρά γραφειοκρατικά προβλήματα καθώς για να ξεκινήσει έπρεπε και πρέπει να αλλάξει ακόμη και το σχέδιο πόλης στην ίδια περιοχή.

Ο Γιάννης Ιακωβίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Το βασικό πρόβλημα στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας είναι η έλλειψη προσωπικού. Το γεγονός επηρεάζει καθοριστικά στην υλοποίηση των αποφάσεών μας. Οι ελλείψεις είναι σημαντικές και προσπαθούμε να τις καλύψουμε μέσω των συμβούλων που δικαιούται να προσλάβει ο δήμαρχος. Για την πολεοδομία υπάρχει ένας καταιγισμός νέων συνθηκών από τη νέα νομοθεσία. Επιδιώκουμε ένα τμήμα της δουλειάς στην πολεοδομία να γίνεται ηλεκτρονικά καθώς έτσι θα υπάρξει ανακούφιση. Μας βοηθά και το ότι αναπτύσσεται συνεχώς το γραφείο δόμησης του Δήμου Παγγαίου, το οποίο αναλαμβάνει αιτήματα αδειών της αρμοδιότητας του. Η συνεργασία που είχαμε το καλοκαίρι με το ΤΕΕ ΑΜ, μέσω του οποίου επιδιώξαμε να αυξήσουμε το προσωπικό της Πολεοδομίας, δεν είχε αποτέλεσμα. Δυστυχώς σε όλα αυτά τα θέματα και στα θέματα των έργων έργα που προσπαθούμε να ωριμάσουμε, υπάρχει πολλή καθυστέρηση που οφείλεται συνήθως στη γραφειοκρατία».

Για καθημερινά ζητήματα που θέτουν στην υπηρεσία οι πολίτες σκοπεύει να δημιουργήσει μια διαδικασία αξιολόγησης και ιεράρχησης ώστε με αυτή τη σειρά να εκτελούνται οι μικροπαρεμβάσεις που θεωρούν απαραίτητες οι δημότες.

 

 

Διαβάστε επίσης