• 7 Μαΐου 2024,

Μια ακόμη καλύτερη εξόρμηση Let’s do it

 Μια ακόμη καλύτερη εξόρμηση Let’s do it

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο, προκειμένου οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας να γνωστοποιήσουν στους συμπολίτες, την έναρξη των προετοιμασιών της νέας εξόρμησης εκστρατείας let’s do it Καβάλα, η οποία θα υλοποιηθεί σε όλο το Δήμο Καβάλας, την Κυριακή 2 Απριλίου.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν τρεις αντιδήμαρχοι, Κ. Χιώτη Πρασσά, Μ. Φραντζεσκάκη και Ζ. Μπόνιας, όπως επίσης η εντεταλμένη σύμβουλος της Δημάρχου, Β. Μπαλτζίδου και ο Αλέξης Μιχαήλ της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Καβάλας.

Η κα Κ. Χιώτη Πρασσά, που μίλησε πρώτη, είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Αρχίζουμε από τώρα τις εντατικές προετοιμασίες. Θέλουμε να διακριθούμε  στο πρόγραμμα Let’s do it  Greece, που στην περιοχή μας το μετατρέπουμε σε Let’s do it  Καβάλα, σε πανελλαδικό επίπεδο. Καλούμε τους πάντες να συμμετάσχουν. Η εξόρμηση θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί και μετά. Ήδη έχουμε στα χέρια μας τις πρώτες συμμετοχές. Ο Δήμος Καβάλας χορηγεί στους εθελοντές ότι χρειάζεται, ταυτόχρονα ζητά δωρεές, από επιχειρήσεις, των απαραίτητων υλικών, δηλαδή νερά, καπέλα, χρώματα κ.λ.π. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και 17 Μαρτίου, ενώ το προσεχές Σάββατο το μεσημέρι θα γίνει η πρώτη σύσκεψη με τους συμμετέχοντες για την προετοιμασία της δράσης».

Η Μ. Φραντζεσκάκη ζήτησε με την ευκαιρία αυτής της εξόρμησης, η Καβάλα να γίνει πιο όμορφη, κάτι που θα ωφελήσει την περιοχή ενόψει της τουριστικής περιόδου. Θα ικανοποιήσει όπως είπε που ήρθαν και θα έρθουν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017.

Ο Ζ. Μπόνιας δήλωσε ότι ελπίζει σε περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρσι. Ενώ η Β. Μπαλτζίδου χαρακτήρισε τη δράση ωραία, που προετοιμάζεται και ειδικότερα  στην περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων.

Ο Αλ. Μιχαήλ θύμισε το Let’s do it  Greece ξεκίνησε το 2012. Είναι μία σημαντική όπως είπε πρωτοβουλία που κινητοποιεί όλη την Ελλάδα και ενθαρρύνει τον εθελοντισμό.

Το 2015 στο Let’s do it  Greece στην Καβάλα συμμετείχαν περίπου 2000 εθελοντές σε όλο το Δήμο Καβάλας, σε πολλά διαφορετικά σημεία. Πέρσι η συμμετοχή λόγω του καιρού ήταν μικρότερη, με δράσεις σε 15 διαφορετικές περιοχές και 200 εθελοντές.

Όπως είπε η Κ.Χιώτη Πρασσά ήδη υπάρχουν προτάσεις για στοχευμένες δράσεις, όπως για παράδειγμα οι οδηγοί κι οι πρόσκοποι, που ήδη κατέθεσαν την ιδέα τους, εκείνη την Κυριακή να δράσουν στο πάρκο Φαλήρου, αποκαθιστώντας τις ζημιές που υπάρχουν, στο δάπεδο, αλλά και στον άλλο εξοπλισμό, παγκάκια, βρύσες κ.λ.π.

Διαβάστε επίσης