• 19 Απριλίου 2024,

Μία ακόμη προσπάθεια του Δήμου Καβάλας για το παλιό νοσοκομείο

 Μία ακόμη προσπάθεια του Δήμου Καβάλας για το παλιό νοσοκομείο

Στο Υπουργείο Οικονομικών θα βρίσκεται την Παρασκευή –ως εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας- η κ. Αναστασία Ιωσηφίδου, με συγκεκριμένη εντολή να ερευνήσει τη γνωστή εκκρεμότητα κοινής αξιοποίησης με το δημόσιο του παλιού Νοσοκομείου. Υποτίθεται ότι είναι έτοιμη μια ακόμη γνωμοδότηση του νομικού τμήματος του Υπουργείου, για την οποία έδωσε προ μηνός υπόσχεση η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου. Η κ. Ιωσηφίδου θα προσπαθήσει να αναθερμάνει αυτήν την προοπτική αφού όπως δηλώνει η κ. Δήμαρχος: «… πρέπει να προχωρήσουμε. Ο καιρός περνά και δεν γίνεται τίποτα».

Η προταθείσα και αρχικά συμφωνημένη προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και το δημόσιο (μέσω της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας) είναι ιδέα από την εποχή του Τρύφωνα Αλεξιάδη (ίσως και παλαιότερη). Προβλέπει κοινή αξιοποίηση του ακινήτου (σε συμφωνία με το δημόσιο) κι αφήνει για αργότερα τα δυσκολότερα. Σε ποιόν ανήκει το παλιό νοσοκομείο, ενδεχόμενη προσφυγή σε δικαστήριο κτλ.

Σε αυτήν την κατεύθυνση επανήλθε τόσο η διοίκηση του Δήμου όσο και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Αυτό περίπου είχε συμφωνηθεί, σε μεταξύ τους συνάντηση μετά την περίοδο των εορτών. Η κ. Ιωσηφίδου θα είναι στο Υπουργείο την Παρασκευή και για το λιμανάκι των Σφαγείων.

Κινητικότητα για το παλιό νοσοκομείο

Με δηλώσεις που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου παρουσίασε την εξέλιξη που φαίνεται πως υπάρχει στο υπουργείο οικονομικών, η οποία αφορά κυρίως στο παλιό νοσοκομείο αλλά και στη γνωστή διεκδίκηση του δήμου Καβάλας για το λιμανάκι των σφαγείων.

Ο Γιώργος Φιλόσογλου εξήγησε κατ’ αρχήν που οφείλεται η διακοπή λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, τονίζοντας: «Διαπιστώθηκε βλάβη, ουσιαστική μεν αλλά όχι ιδιαίτερα σημαντική. Ρωγμές σε αεραγωγό. Σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία το πρόβλημα θα λυθεί. Ενώ ταυτόχρονα περιμένουμε την εκπόνηση της μελέτης ώστε να διορθωθεί και το πρόβλημα στη στέγη των εγκαταστάσεων.

Εάν είχαμε τη δυνατότητα των απευθείας αναθέσεων τώρα το κολυμβητήριο θα λειτουργούσε. Δηλαδή, δε θα χρειάζονταν να διακοπεί η λειτουργία του για 15 – 20 ημέρες».

Ο Γιώργος Φιλόσογλου παρατήρησε ότι είναι θέμα ημερών η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να εγκατασταθεί στο Βερούλειο δημοτικό στάδιο. Η εγκατάσταση θα είναι άμεση και η έναρξη των εργασιών ταχύτατη. Ανακοίνωσε επίσης ότι χθες βρίσκονταν στην Καβάλα Γερμανοί φοιτητές και καθηγητές από την πόλη Μάϊντς που ακολουθούν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Συνάντησαν τη δήμαρχο και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Στέφανο.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου παρατήρησε επίσης ότι ο δήμος δρομολόγησε τις διαδικασίες προκειμένου να προσκαλέσει στο Φεστιβάλ Φιλίππων του 2019 τη φημισμένη φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης. Διευκρίνισε ότι οι Αυστριακοί μουσικοί θέλουν να έρθουν στην Καβάλα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κενή ημερομηνία κατά το τρέχον έτος.

Ο κ. Φιλόσογλου δήλωσε πως η Αναστασία Ιωσηφίδου, που εκπροσωπεί το δήμο Καβάλας στην έκθεση της Μόσχας, θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή και θα παραμείνει εκεί για διαβουλεύσεις στο υπουργείο οικονομικών. Υπάρχουν καθορισμένα ραντεβού για το θέμα των λιμενικών εγκαταστάσεων στα σφαγεία αλλά και για το παλιό νοσοκομείο. Όπως άφησε να εννοηθεί, το υπουργείο οικονομικών επαναφέρει το σενάριο υπογραφής σύμβασης με το δήμο Καβάλας για την κοινή αξιοποίηση των κτηρίων του παλιού νοσοκομείου. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα θα υπάρξουν εντός των ημερών, το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα.

 

 

Διαβάστε επίσης