• 19 Απριλίου 2024,

Μία ακόμη συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου- Δήμου Καβάλας για τη Λευκή Νύχτα

 Μία ακόμη συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου- Δήμου Καβάλας για τη Λευκή Νύχτα

Στο Δημαρχείο ήταν την Παρασκευή το μεσημέρι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Λεμονίδη. Πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συνάντηση, μία ακόμη συζήτηση για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας.

Σε αυτήν τη συνάντηση ο Δήμος Καβάλας εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Προμούσα. Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες υπάρχει απόφαση η Λευκή Νύχτα του 2021 να γίνει την πρώτη Παρασκευή του Σεπτέμβρη.

Η απόφαση αυτή προς το παρόν δεν αλλάζει. Εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια άλλων ημερομηνιών. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο στο Ν. Καβάλας όσο και στην ΑΜΘ. Όπως επίσης και από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οι φορείς που στηρίζουν τον Εμπορικό Σύλλογο στη Λευκή Νύχτα του 2021, αλλά και ο Εμπορικός Σύλλογος,  έχουν στο μυαλό τους και άλλες ημερομηνίες σε περίπτωση αναγκαίας απόφαση αναβολής και όχι ματαίωσης της διοργάνωσης.

Αυτό θα συμβεί εφόσον οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αρχές Σεπτέμβρη. Ο Εμπορικός Σύλλογος στέλνει το ίδιο μήνυμα, ότι η Λευκή Νύχτα φέτος θα γίνει, προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν θα πραγματοποιηθεί την πρώτη Παρασκευή του Σεπτέμβρη, χωρίς όπως φαίνεται η ημερομηνία να είναι οριστική. Είναι πολύ πιθανή. Ξεκάθαρη άποψη του συλλόγου είναι και το ότι η εκδήλωση θα γίνει όπως την γνωρίζουμε και σε καμία περίπτωση αλλαγμένη ή «μικρότερη».

Πάντως οι προετοιμασίες που γίνονται αφορούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Εμπορικός Σύλλογος ζήτησε και εξασφάλισε ο Δήμος Καβάλας να είναι στο πλευρό του όποτε κι αν γίνει η Λευκή Νύχτα.

Το ίδιο ισχύει για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και το Επιμελητήριο.  Άρα η Λευκή Νύχτα της Καβάλας για φέτος προετοιμάζεται, έχει την απαραίτητη ευελιξία ως προς την ημερομηνία πραγματοποίησης της και ένα έτοιμο πρόγραμμα γνωστών και παράλληλων εκδηλώσεων. Αυτό οφείλεται στο ότι η σχετική προετοιμασία από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και τους συνεργάτες του Εμπορικού Συλλόγου έχει γίνει.

Το απόγευμα της Παρασκευής η αγορά της Καβάλας είχε αρκετή κίνηση γεγονός που ήταν αναμενόμενο αλλά και πάλι ικανοποίησε τους εμπόρους καταστηματάρχες. Δικαιώνεται πλήρως η απόφαση που έλαβε ο σύλλογος ώστε το ωράριο τα απογεύματα να κρατά μέχρι το βράδυ.

Έτσι προχθές Παρασκευή η κίνηση εντοπίστηκε από τις 8 το απόγευμα και μετά. Όσον αφορά τους τουρίστες που κυκλοφορούν στην αγορά κυρίως τα απογεύματα, πρόκειται για Ρουμάνους και Βούλγαρους.

Και στην αγορά της Καβάλας υπάρχει εκτίμηση ότι οι Ρουμάνοι τουρίστες δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή των μέτρων για τους επισκέπτες στην Ελλάδα. Σε γενικές γραμμές οι έμποροι, οι καταστηματάρχες κτλ είναι ικανοποιημένοι από την κίνηση στην αγορά αυτό το διάστημα και όπως λένε χαρακτηριστικά ευχή τους είναι ίδια κατάσταση να συνεχιστεί και όλο το μήνα Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης