Στη Θάσο οι πρώτοι Εγγλέζοι τουρίστες

 Στη Θάσο οι πρώτοι Εγγλέζοι τουρίστες

Φωτογραφία αρχείου

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ από την Αγγλία προς το αεροδρόμιο της Καβάλας. Θα γίνονται μόνο τις Κυριακές και θα είναι δύο την κάθε Κυριακή.

Οι χθεσινές ήρθαν με τις μισές πληρότητες κι έτσι συνολικά οι επιβάτες ήταν περίπου 160. Όλοι ή η συντριπτική τους πλειοψηφία συνέχισε το ταξίδι προς τη Θάσο. Στο νησί υπάρχει ικανοποίηση για αυτές τις αφίξεις έστω κι αν άργησαν, έστω δεν θα έρθουν οι τουρίστες που αναμένονταν.

Το Σάββατο η Θάσος ανησύχησε από τη μαζική αποχώρηση Ρουμάνων τουριστών. Την ίδια μέρα τα φέρι μποτ έφεραν στο νησί πολύ κόσμο (φωτογραφία) κι έτσι οι αποχωρήσεις των Ρουμάνων καλύφθηκαν από τις αφίξεις άλλων επισκεπτών. Κυρίως Ελλήνων.

Γενικά με τους Ρουμάνους υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επανέλθουν μιας και δεν είναι σίγουρη η οριστική τους αποχώρηση. Είναι ένα θέμα που θα παρακολουθηθεί τις επόμενες μέρες. Γενικά στη Θάσο δεν βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα για αυτήν την υπόθεση.

Παρακολουθούν τις αποχωρήσεις, υπολογίζουν και στις ακυρώσεις αλλά και στις νέες αφίξεις. Τέλος από χθες ισχύουν τα νέα δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου. Είναι περίπου ίδια με τα δρομολόγια των τελευταίων ημερών Ιουλίου.

Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των εταιριών υπάρχει αλλαγή στις ώρες αναχώρησης και στο ποια εταιρία θα … προλαβαίνει την άλλη. Τα αυξημένα υποτίθεται δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, πολλά από τα οποία εκτελεί το πλοίο Νικητής, θα συνεχιστούν ίδια τουλάχιστον ως τον 15Αυγουστο.

Διαβάστε επίσης