Μία ακόμη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης εξ αιτίας του έργου των οπτικών ινών

 Μία ακόμη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης εξ αιτίας του έργου των οπτικών ινών

Εταιρία που κατασκευάζει δίκτυο οπτικών ινών στην Καβάλα εργάζονταν εντατικά χθες από νωρίς το πρωί στο δρόμο της οδού Θάλασσα Μαρμαρά.

Στην ανατολική άκρη της πόλης (τέρμα Καλαμίτσα). Παρά το ότι η συγκεκριμένη εταιρία λέγεται ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα, χθες προκάλεσε βλάβη στον αγωγό της ύδρευσης. Σημειώθηκε εκτεταμένη και αρκετών ωρών διακοπή νερού όχι μόνο στο σημείο αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή που άρχιζε από την οδό Θάλασσα Μαρμαρά κι έφθανε ως την οδό Τενέδου (περίπου ως την περιοχή της Ιχθυόσκαλας).

Η εταιρία διαθέτει δικούς της υδραυλικούς που αμέσως επιλήφθηκαν του περιστατικού. Σε συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΚ, την οποία και ενημέρωσαν, έφτιαξαν τη βλάβη. Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής επιχείρησης λόγω της μεγάλης έκτασης της διακοπής νερού.

Η εταιρία έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στη διόρθωση της ζημιάς κι έτσι η υδροδότηση αποκαταστάθηκε σχεδόν πριν το μεσημέρι χθες. Παρόλα αυτά υπήρξαν πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν ενώ λέγεται ότι ταλαιπωρήθηκαν και τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή.

Χθες το ημερολόγιο τέτοιων βλαβών της ΔΕΥΑΚ δεν είχε άλλο περιστατικό. Πλην όμως αυτά θεωρούνται δυστυχώς συνηθισμένα λόγω και της έκτασης των έργων των κατασκευής δικτύων οπτικών ινών. Εμπλέκονται διάφορες εταιρίες, τα έργα αυτήν την περίοδο γίνονται κυρίως σε Κηπούπολη- Άγιο Λουκά και Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ).

Οι εταιρίες που κατηγορούνται για τις συχνές βλάβες απαντούν ότι το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ δεν είναι καταγραμμένο κι έτσι συχνά «πέφτουν» πάνω του. Η ΔΕΥΑΚ απαντά ότι οι εταιρίες δεν είναι προσεκτικές. Προκαλούν βλάβες αφού δουλεύουν σα να μην υπάρχει δίκτυο ύδρευσης. Αρκετές φορές τις βλάβες τις διορθώνουν πρόχειρα ή δεν τις διορθώνουν καθόλου. Κι έτσι πρέπει να παρεμβαίνει η ίδια. Με δικό της προσωπικό.

Πολλά παράπονα υπάρχουν για τις αποκαταστάσεις των σημείων που σκάβονται και γενικότερα για τις κυκλοφοριακές συνθήκες σε κεντρικούς συνοικιακούς δρόμους. Χθες για παράδειγμα η κίνηση στον κεντρικό δρόμο της Κηπούπολης γίνονταν με δυσκολία αφού σε μεγάλο μήκος του γίνονταν κάθετες τομές στο οδόστρωμα.

Πέραν των άλλων θεμάτων όπως η σκόνη κτλ. Δεύτερη μέρα χθες δεν λειτουργούσε τμήμα της οδού Θράκης στο Βύρωνα όπου άλλη εταιρία έκανε το ίδιο έργο. Τα αυτοκίνητα εξυπηρετούνταν μέσω παράκαμψης.


Ο Δήμος Καβάλας ανακοινώνει ότι λόγω της βλάβης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας, στην περιοχή Περιγιαλίου, δεν λειτουργεί το τηλεφωνικό κέντρο των Κοιμητηρίων, του Συνεργείου Οχημάτων και της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο κέντρο του Δήμου Καβάλας, στο 2513 500 000.

Διαβάστε επίσης