• 25 Απριλίου 2024,

Μια χαραμάδα στο παντζούρι λίγο φως …

 Μια χαραμάδα στο παντζούρι λίγο φως …

Η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων καθώς και η μικρή μείωση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία αποτελούν για πρώτη φορά από τότε που μπήκαμε σε αυτό το τούνελ της δεύτερης καραντίνας μια χαραμάδα για να μπει επιτέλους λίγο φως.

Ίσως τα νούμερα που ακούσαμε το απόγευμα του Σαββάτου να είναι και αρχή μιας πορείας που θα μας οδηγήσει αργά αλλά σταθερά στην ολική απαλλαγή από αυτό τον εφιάλτη.

Υπάρχει προβληματισμός , υπάρχει φόβος αλλά πλέον υπάρχει και αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά το επόμενο διάστημα.

Πλέον κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο εμβόλιο που είναι προ των πυλών.

Ήδη από σήμερα Τρίτη οι εμβολιασμοί ξεκινάνε στην Μεγάλη Βρετανία.

Στα μέσα του Γενάρη θα ξεκινήσει και στην Ελλάδα και θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο του 21 να έχει εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού προκειμένου να μπορέσουμε να πάρουμε μια βαθειά ανάσα.

Προβληματίζει την πολιτεία και τους ειδικούς ότι υπάρχει ένα 30% του πληθυσμού  που αρνείται να κάνει το εμβόλιο αλλά υπάρχει η αισιοδοξία ότι και αυτοί στο τέλος θα πεισθούν και θα αλλάξουν γνώμη.

Το εμβόλιο είναι και ασφαλές και απαραίτητο αφού ο ιός δεν κάνει διακρίσεις και χτυπάει όλες τις ηλικίες.

 

Απέφυγε διακριτικά να πάρει θέση για την κατάσταση που ζούμε λόγω Covid η Πάολα στην εισαγωγή της προχθές λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία της μέσα από την συχνότητα του ΜΕΓΚΑ γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά σέβεται αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη.

Η διαφορετική άποψη είναι ότι δεν υπάρχει ο ιός έτσι όπως μας τον περιγράφουν  , ότι είναι μία απλή γρίπη και ότι πίσω από όλα αυτά τα μέτρα τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς υπάρχει κάτι άλλο.

Αυτή η διαφορετική άποψη αρνείται ακόμα και τον εμβολιασμό που κατά την γνώμη τους γίνεται για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς και όχι για να μας προστατέψει από τον ιό.

Κατά τα άλλα ΠΑΟΛΑΡΑ !

 

Μετά τα εποχικά καταστήματα , τα ανθοπωλεία και τα κομμωτήρια θα ανοίξουν τα μικρά καταστήματα της λιανικής εκεί γύρω στις 18 με 19 του μήνα ενώ μερικές ημέρες αργότερα ίσως να ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα.

Όπως καταλαβαίνετε όλος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης γίνεται για να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα οικογενειακά , διαφορετικά  και στα σπίτια μας.

Θα ανοίξει η αγορά λίγα μόνο 24ωρα πριν τα Χριστούγεννα για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αγορές που είναι απαραίτητες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς που θα γιορτάσουμε στα σαλόνια μας.

Παραμένει η απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό όπως και η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ από κάποια ώρα και μετά ενώ τα sms θα μας συντροφεύσουν καθ΄ όλη την διάρκεια των γιορτών.

 

Αυτά τα επίγεια φωτεινά αστέρια που κυριαρχούν στην Καβάλα όσο αφορά το φετινό Χριστουγεννιάτικο στολισμό τα συναντάμε και σε άλλες Ελληνικές πόλεις.

Φαίνεται ότι η εταιρία που τα κατασκεύασε τα προμήθευσε και σε άλλους Δήμους της χώρας.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης