• 25 Απριλίου 2024,

Μια διαφορετική εμπειρία για τους μαθητές

 Μια διαφορετική εμπειρία για τους μαθητές

Μια διαφορετική εμπειρία απέκτησαν χθες και θα αποκτήσουν σήμερα μαθητές γυμνασίων και λυκείων του δήμου Καβάλας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Σοροπτιμιστικού Ομίλου που στήριξαν οικονομικά ο δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ενώ έμπρακτη υποστήριξη προσφέρθηκε από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ήρθε στην Καβάλα και ενημερώνει για κυκλοφοριακά θέματα του μαθητές. Το ιδιαίτερο της πρωτοβουλίας εστιάζεται στον προσομοιωτή, εντός του οποίου οι μαθητές βιώνουν την εμπειρία ενός τροχαίο ατυχήματος. Για το θέμα δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου όπου μίλησε η αντιδήμαρχος Μαρία Φραντζεσκάκη, τονίζοντας:

«Στη διάρκεια της διήμερης ενημερωτικής πρωτοβουλίας οι μαθητές θα ακούσουν όλα όσα έχουν σχέση με ένα τροχαίο ατύχημα. Χαιρόμαστε που έχουμε στην Καβάλα εκπροσώπους του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας. Περισσότεροι από πεντακόσιοι μαθητές γυμνασίων και λυκείων υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν την έκθεση. Μέσω του προσομοιωτή θα αποκτήσουν μια πολύτιμη εμπειρία ενός τροχαίου ατυχήματος».

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Απόστολος Βαγενάς σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή που οι Σοροπτιμίστριες της Καβάλας μου εμπιστεύθηκαν την ιδέα τους, ενθουσιάστηκα. Με το διήμερο πρόγραμμα οι μαθητές και ουσιαστικά οι αυριανοί πολίτες μαθαίνουν πώς να χειρίζονται το αυτοκίνητο. Πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική εκδήλωση».

Η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ευαγγελία Οικονομίδου θύμισε την ιστορία του φορέα κι ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Καβάλας, επεσήμανε η κ. Οικονομίδου, είναι ένας δυνατός πυρήνας εθελοντικής δράσης. Ο όμιλος ενδιαφέρεται και για την εκπαίδευση. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, διευκρίνισε η κ. Οικονομίδου, προηγήθηκε προετοιμασία μηνών στη διάρκεια της οποίας ξεπεράστηκαν διάφορες τεχνικές δυσκολίες.

Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τις συνέπιες της αμελούς οδήγησης, δήλωσε η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Το πρόγραμμα και κυρίως ο προσομοιωτής υλοποιείται στην πυλωτή του διοικητηρίου που είναι ένας κατάλληλος χώρος για το τεχνικό μέρος της πρωτοβουλίας. Οι μαθητές όντως έχουν μια διαφορετική και δυσάρεστη εμπειρία. Έστω όμως και μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας μαθαίνουν από τώρα να είναι προσεκτικοί. Κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο κατά τα επόμενα χρόνια όταν θα γίνουν πλέον οδηγοί.

 

Διαβάστε επίσης