• 11 Μαΐου 2024,

Μια διαφορετική υπόθεση στο Τριμελές: Ξεγέλασαν κτηνοτρόφο κι άφησαν απλήρωτο το μοσχάρι!

 Μια διαφορετική υπόθεση στο Τριμελές: Ξεγέλασαν κτηνοτρόφο κι άφησαν απλήρωτο το μοσχάρι!

Δύο κάτοικοι Θεσσαλονίκης ήταν κατηγορούμενοι χθες στο Τριμελές Καβάλας για απάτη κατά συναυτουργία. Σύμφωνα με την δικογραφία τον Δεκέμβρη του 2013 επικοινώνησαν με κτηνοτρόφο που κατοικεί στην Καβάλα. Του ζήτησαν (τηλεφωνικά) ένα μοσχάρι, για το συσσίτιο του είπαν. Του Αγίου Γεωργίου, πρόσθεσαν. Ο κτηνοτρόφος πείσθηκε, έσφαξε το ζώο. Το είχε συμφωνήσει στο ποσό των 5,2 ευρώ το κιλό. Συνολικά θα πληρώνονταν ποσό κοντά στα 2.000 ευρώ.

Φόρτωσε το σφαγμένο ζώο στο αυτοκίνητο του κι έφθασε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης όπου τον περίμεναν τα δύο αδέλφια που το είχαν παραγγείλει. Τους το παρέδωσε. Για να πληρωθεί του είπαν να ακολουθήσει το δίκυκλο που προπορεύονταν, για να φθάσει στο γραφείο! Τα υπόλοιπα τα διηγήθηκε ακόμη πιο παραστατικά ο κτηνοτρόφος στη κατάθεση του : « Το δίκυκλο εξαφανίστηκε. Εγώ πήγα στην αστυνομία και κατήγγειλα τι έγινε. Τρεις μέρες μετά με κάλεσαν. Μου έδειξαν αυτούς που είχαν συλλάβει και τους αναγνώρισα». Η συνήγορος υπεράσπισης αμφέβαλε για την ταυτότητα του ενός εκ των δύο δραστών. Έδειξε στο δικαστήριο φωτογραφίες προκειμένου να πείσει το δικαστήριο ότι ο άνδρας κατηγορούμενος δεν εμπλέκονταν στην υπόθεση. Κατηγορούμενοι ήταν δύο αδέλφια, γυναίκα και άνδρας νεαρής ηλικίας.

Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τα δύο αδέλφια στην ποινή των 6 μηνών κάθε ένα, με αναστολή. Η υπόθεση δικάστηκε μετά από έφεση.

Διαβάστε επίσης