• 29 Μαρτίου 2024,

Μια διοργάνωση που θα γίνει θεσμός στην πόλη μας

 Μια διοργάνωση που θα γίνει θεσμός στην πόλη μας

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το πρωί για το Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο.

Μια πρωτοβουλία που είναι και αθλητική, κυρίως όμως θέλει να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αποκλεισμό των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Το Τουρνουά διεξάγεται από το Σάββατο 22 μέχρι την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα  Δήμογλου» με τέσσερις συνδιοργανωτές. Πρόκειται για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Ομοσπονδία Συλλόγων ΑΜΕΑ Καλαθοσφαίρισης, το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑΜΕΑ Καβάλας και την Ομάδα ΑΜΕΑ Καλαθοσφαίρισης ΙΡΙΣ.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν ο Πρόεδρος  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ Σωτήρης Σωτηριάδης, ο Τάσος Βυζικίδης εκπροσωπώντας την Ομάδα Μπάσκετ ΑΜΕΑ ΙΡΙΣ Καβάλας και ο Μάκης Κρεμμύδας Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ.

Φαίνεται πως με την πραγματοποίηση του Τουρνουά υλοποιείται ένα στόχος πολλών προηγούμενων ετών.

Γίνεται το καλό ξεκίνημα προκειμένου αυτό το τουρνουά να μεγαλώσει και να πραγματοποιείται στην Καβάλα κάθε χρόνο.

Συμμετέχουν η Εθνική Ομάδα Βουλγαρίας (Ομάδα Μπάσκετ σε αναπηρικό καρότσι), η Εθνική Ελλάδος, ο Άρης Θεσσαλονίκης και η ΙΡΙΣ Καβάλας. Οι αγώνες ξεκινούν το απόγευμα του Σαββάτου και τελειώνουν με τον μεγάλο τελικό στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όπου έχουν προσκληθεί να παραστούν μαθητές δημοτικών σχολείων.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα είναι στο γήπεδο ένας βετεράνος καλαθοσφαιριστής, πρώην διεθνής, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Το τουρνουά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα δύο υπουργείων κι έχει την στήριξη πολλών τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Όπως είπε ο Σωτήρης Σωτηριάδης πρόκειται για μια ιδέα πολλών μηνών που ετοιμάστηκε καιρό τώρα. Τα καταφέραμε, είπε με ικανοποίηση, ανακοινώνοντας την διεξαγωγή του τουρνουά.

Εξήγησε πως μεταξύ άλλων σκοπός είναι να αρθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός, να ενεργοποιηθούν κι άλλα άτομα με ιδιαιτερότητες να προσεγγίσουν τον αθλητισμό. Υπολογίζεται ότι κάθε μία από τις τρεις ομάδες που θα φιλοξενηθούν κατά τις ημέρες των αγώνων στην Καβάλα θα αποτελείται από τουλάχιστον 15 άτομα.

Ο Τάσος Βυζικίδης αναφέρθηκε στην Ομάδα Μπάσκετ Καβάλας ΙΡΙΣ που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Καταφέραμε είπε, και κρατήσαμε την ομάδα στη ζωή. Επιθυμούμε με αυτή την διοργάνωση να βγει ο Σύλλογος από την εσωστρέφεια που αντιμετωπίζει τελευταία. Δεν είμαστε ανάπηροι αθλητές. Είμαστε αθλητές με αναπηρία, κατέληξε. Ο Μάκης Κρεμμύδας χαρακτήρισε την εκδήλωση ιδανική, όνειρο των παικτών της Ομάδας Μπάσκετ Καβάλας ΙΡΙΣ. Αυτή η ιδέα είπε, γίνεται πράξη με τη βοήθεια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ, μνημονεύοντας τον Πρόεδρο Σωτήρη Σωτηριάδη. Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές που εμπλέκονται στη διοργάνωση.

Διαβάστε επίσης