• 25 Απριλίου 2024,

Θάσος :Τουριστική κίνηση στα περσινά επίπεδα

 Θάσος :Τουριστική κίνηση στα περσινά επίπεδα

Την προσεχή Κυριακή το πρωί στο δημοτικό σχολείο της Παναγίας στη Θάσο η Θασιακή Ένωση Καβάλας επαναλαμβάνει μια εκδήλωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το φθινόπωρο από το 1974.

Βραβεύει τους αριστούχους μαθητές της προηγούμενης σχολικής περιόδου που προέρχονται από τα σχολεία του νησιού και τα υπόλοιπα σχολεία του Νομού, αρκεί να έχουν καταγωγή από το νησί.

Φέτος, η εκδήλωση γίνεται με δυσκολίες που αφορούν στην απαγόρευση δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων, όπως αντίστοιχα εφαρμόστηκε στη γνωστοποίηση των ονομάτων των αριστούχων των σχολείων.

Η Θασιακή Ένωση που ακολουθούσε κάθε χρόνο συγκριμένη διαδικασία για να βρίσκει αυτή τους μαθητές που θα βραβεύσει, με Θάσια καταγωγή, είχε προβλήματα στο να παραλάβει τον κατάλογο των αριστούχων των σχολείων.

Επομένως καλεί ακόμα και σήμερα τους γονείς που κατάγονται από Θάσο να της γνωστοποιήσουν τα παιδιά τους που αρίστευσαν. Πρόκειται να βραβευτούν 157 παιδιά, κυρίως από σχολεία του νησιού, όπου ήταν εύκολο να βρεθούν τα ονόματα των αριστούχων.

Όπως είπε στην Πρωινή ο αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Νίκος Τσιλογιώργης, ακόμα και μετά την εκδήλωση της Κυριακής η Θασιακή θα δώσει τους επαίνους στους μαθητές που θα παραλείψει να βραβεύσει κατά την διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης. Θυμίζουμε ότι φέτος και το φθινόπωρο και την άνοιξη δε έγιναν γνωστά αναλυτικά τα ονόματα των αριστούχων όλων των σχολείων λόγω εφαρμογής του νέου νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Ο Νίκος Τσιλογιώργης μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής και για άλλα θέματα της επικαιρότητας με πρώτο και καλύτερο αυτό της τουριστικής κίνησης στη Θάσο το 2018.

Για το θέμα είπε : «Με την εμπειρία μου, με αυτά που είδα και διάβασα, νομίζω ότι είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Πιστεύω ότι η Θάσος κρατά γερά στον τουρισμό, όπως το ίδιο εκτιμώ ότι συμβαίνει και για την πόλη της Καβάλας».

Για τα θέματα συγκοινωνίας του νησιού με το χερσαίο τμήμα του Νομού ο κ. Τσιλογιώργης επανέλαβε πως χρειάζεται το υδροπτέρυγο, καταθέτοντας την πρόβλεψή του πως μόλις αρχίσει να εκτελεί δρομολόγια θα πετύχει τον στόχο του. Τόνισε πως στόχος της Θασιακής Ένωσης για το χειμώνα που έρχεται είναι να διατηρηθούν αρκετά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου, επαναλαμβάνοντας πως τα δύο δρομολόγια που υπάρχουν την χειμερινή περίοδο 2017, 2018 δεν ικανοποιούν το Σύλλογο που εκπροσωπεί.

Διαβάστε επίσης