Μια ευχάριστη έκπληξη στο κέντρο της πόλης

 Μια ευχάριστη έκπληξη στο κέντρο της πόλης

Μια ευχάριστη έκπληξη σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Ήταν τα κάλαντα της άνοιξης, τα χελιδονίσματα, ένα έθιμο της Θράκης που αναβίωσε για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Την πρωτοβουλία έλαβαν τοπικοί σύλλογοι με επικεφαλής το Σύλλογο Φίλων Λογίας Παραδοσιακής & Βυζαντινής Μουσικής «Ρωμανός ο Μελωδός», με μέλη των χορωδιών της Θρακικής Εστίας Καβάλας, της Νέας Καρβάλης, Δάτου, Παλαιάς Καβάλας και του συλλόγου Μικρασιατών Δράμας.

Πέρσι η ομάδα μικρών και μεγάλων περιόδευσε τραγουδώντας τα κάλαντα της άνοιξης στη γειτονιά του Αγίου Ιωάννου. Χθες δόθηκε ραντεβού μπροστά από το σχολείο του Αγίου Ιωάννου στην οδό Βενιζέλου. Η μεγάλη ομάδα με τα ευχάριστα τραγούδια κινήθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης και στους πεζόδρομους.

Την ιδέα υποστήριξε η Σοφία Νεοχωρίτου που δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι το συγκεκριμένο έθιμο αναβιώνει και στη Χρυσούπολη επί σειρά πολλών ετών, ενώ τις χθεσινές πρωινές ώρες αναβίωσε και στο κέντρο της Ελευθερούπολης. Θα ήταν ευχής έργο εάν γίνονται το πρωί και στην Καβάλα, ελπίζω να το κάνουμε την επόμενη χρονιά, σημείωσε η κ. Νεοχωρίτου.

Η πολυάριθμη ομάδα τραγούδησε τραγούδια της άνοιξης. Στην ομάδα μετείχαν εκπρόσωποι συλλόγων, απλοί πολίτες και μέλη χορωδιών. Οι μικροί κρατούσαν στα χέρια τους πανέρια γεμάτα με λουλούδια. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να επανέλθει η παράδοση σύμφωνα με την οποία την 21η Μαρτίου οι πολίτες υποδέχονται την άνοιξη και στις ψυχές τους, αναβιώνοντας το συγκεκριμένο παλιό θρακιώτικο έθιμο.

 

 

Διαβάστε επίσης