• 19 Απριλίου 2024,

Μία μόνο αίτηση για ηλεκτρονική άδεια δόμησης στην Καβάλα

 Μία μόνο αίτηση για ηλεκτρονική άδεια δόμησης στην Καβάλα

Η Πολεοδομία Καβάλας προσπαθεί από τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη να προσαρμοστεί στα δεδομένα των ηλεκτρονικών αιτήσεων έκδοσης αδειών δόμησης αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως η υπηρεσία περίμενε.  Δέχθηκε μόνο μία ηλεκτρονική αίτηση, αφορά κατασκευή νέου κτιρίου στο Δήμο Θάσου.

Η υπόθεση περιγράφεται ως αρκετά απλή πλην όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις οι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να ασχοληθούν. Να κάνουν τον προβλεπόμενο έλεγχο των δικαιολογητικών.

Με λίγα λόγια για την υπηρεσία της Καβάλας φαίνεται «άνθρακες ο θησαυρός». Υπάρχουν τουλάχιστον 300 αιτήματα (με το προηγούμενο καθεστώς) σε αναμονή, την οποία η υπηρεσία υπολογίζει μεγαλύτερη του έτους. Από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που μπήκε σε λειτουργία την Δευτέρα, μόνο μια από τις τρεις κατηγορίες είναι on line. Για τις άλλες δύο το Υπουργείο «έδωσε» νέα ημερομηνία έναρξης την 1η Δεκέμβρη.

Το προσωπικό της υπηρεσίας στο Διοικητήριο ελέγχει- σε ότι την αφορά – την πλατφόρμα πολλές φορές στη διάρκεια του ωραρίου εργασίας. Όπως ήδη σημειώσαμε από τη Δευτέρα έως χθες το μεσημέρι για την Πολεοδομία Καβάλας υπήρχε μόνο ένα αίτημα.

Το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ παρακολουθεί το θέμα χωρίς να μπορεί να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει στην Πολεοδομία της Καβάλας και της Δράμας.

Εκπρόσωπος του μας είπε χθες: « Η εικόνα που έχουμε ακόμη και τώρα είναι εικόνα προετοιμασίας. Οι συνάδελφοι και στις δύο υπηρεσίες προσπαθούν. Είμαστε σε μία φάση που χρειάζεται χρόνο. Προς το παρόν δεν εντοπίσαμε να ανακύπτει κάποιο ιδιαίτερο θέμα αλλά είναι νωρίς ακόμη».

Διαβάστε επίσης